MERKEZLER

İşkencenin Önlenmesi (İstanbul Protokolü) Eğitiminin İlki Yapıldı

İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi'nin İşkenceyi Önleme Grubu tarafından hazırlanan "İşkencenin Önlenmesi (İstanbul Protokolü) eğitiminin ilki yapıldı.

İzmir Barosu İşkenceyi Önleme Grubu ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı işbirliği ile 16-17 Ekim 2021 tarihinde yapılan eğitimde merkez sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Ayşe Kaymak; 2000’li yıllardan itibaren İzmir ve Türkiye nezdinde öncü rol üstlenen İşkenceyi Önleme Grubu'nun tarihinden bahsettikten sonra İzmir Barosu'na yapılan başvuruların takibi için eğitim çalışmalarına katılarak sertifika almış meslektaşlarımızın katılımı ile oluşturulacak Adli Yardım listesi, çalışma ilkeleri ve yönergesi hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. "İşkencenin Önlenmesi ve Soruşturulması", "İstanbul Protokolü ve İç Hukuk Mekanizmalarının Karşılaştırması" ve "Mağdurla Görüşme" konularının katılımcı meslektaşlarımızla birlikte tartışıldığı eğitim çalışması, sık aralıklarla devam edecek olup mümkün olduğunca daha fazla meslektaşımızın katılımı hedeflenmektedir.