Süreli Yayınlarımız
İzmir Barosu Dergisi
86 yıldır, yılda 3 sayı olarak periyodik şekilde yayımlanmakta olan İzmir Barosu Dergisi, 2006 yılında akademik anlamda hakemli dergi sıfatını almış, 2015/1. sayısından itibaren TUBİTAK ULAKBİM (Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) Ulusal Veri Tabanında taranmaya başlamıştır.
Akademik dünyada önemli bir referans kaynağı olan dergimize hukukçu akademisyen, uygulayıcı ve araştırmacıların kamu hukuku ve özel hukuk alanındaki hakemli- hakemsiz makaleleri kabul edilmektedir.
Dergilerimizi https://www.izmirbarosu.org.tr/dergiler bağlantısından okuyabilirsiniz.
İzmir Barosu Bülteni
İzmir Barosu Bülteni, yönetim kurulu ve komisyonların çalışmalarını meslektaşlarla buluşturmayı amaçlayan bir periyodiktir. Yanı sıra, herhangi bir biçimde kendini ifade etmek isteyen avukatların paylaşımlarına da açıktır.
Bültenlerimize https://www.izmirbarosu.org.tr/Yayinlar/15/bultenler.aspx bağlantısından erişebilirsiniz.
Diğer Yayınlar
Basımı uygun görülen kitapçık ya da tematik bültenlerin çalışması, Yayın Kurulu tarafından yapılır. ( Çocuk Hakları Özel Bülteni-Kadın Hakları Özel Bülteni – İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Özel Bülteni ) Genel yaklaşım, tematik bülten hazırlamak isteyen herhangi bir baro komisyonun bu konuda olabildiğince özerk hareket etmesidir. Bu bağlamda, yönetim ve yayın kurulu, komisyonların demokratik özerkliğinden yanadır.
Yayın Kurulunun Çalışma Prensipleri
Yayın Kurulumuza, İzmir Barosu’na iletilen hakemli ve hakemsiz makaleler kabul edilmektedir.
Hakemli inceleme amacıyla kurula iletilen akademik makaleler için konularına göre hakem belirlenir. Hakem incelemesi istenilen yazılar, en az iki hakem incelemesinden geçirilip iki olumlu rapor üzerine yayımlanır. Bir olumlu bir olumsuz rapor halinde üçüncü bir hakeme başvurulur. Üçüncü hakemin görüşü doğrultusunda iki olumlu görüş ortaya çıktığında, makale yayımlanır.
Hakemsiz makaleler ise yayın kurulunca değerlendirmeye tabii tutulur. İlgili yazılar iki ayrı kurul üyesine teslim edilir. Eğer yazının yayımlanması/yayımlanmaması konusunda her iki üye de görüş birliğinde ise ortak fikre göre karar verilir. Ancak görüşler arasında farklılık varsa, makale bir üçüncü kurul üyesine teslim edilir. Gelecek görüş, kurulda tartışılır ve karara bağlanır.
Yayın kuruluna gönderilen makalenin; daha önce amatör ya da profesyonel herhangi bir yayın organında da yer almamış olması gerekir. Yayın Kurulu, kendisine gönderilen yazının basımı konusunda tek söz hakkı sahibidir.
Yayın Kurulu Üyeleri
Yayın Kurulu, avukat ve stajyer avukatların katılımına açıktır. Kurul, haftada bir kez toplanmaktadır.