İzmir Barosu tarafından 28-29 Şubat / 1 Mart 2020 günlerinde Bilişim Hukuku Kış Kampı düzenlendi.
Kampta Adli Bilişim Süreçleri (Olay Müdahalesi, İmaj, Hash, Transfer, Analiz, Raporlama, Güvenilirlik) konulu atölye çalışmaları, Türk Ceza Kanununda Düzenlenen Bilişim Suçları, Yargıtay Kararları Çerçevesinde Bilişim Suçları, Yapay Zekalı Varlıkların Hukuki Sorumluluğu, Metal Yakalılar Hukuku, Dijital Delil Değerlendirmesinde Bilirkişi ve Bilirkişilik Süreçleri, Ceza Muhakemesinde Bilgisayar Araması (CMK md.134), Sosyal Medya Aracılığıyla İşlenebilen Suçlar, Sosyal Medyadan Delil Elde Etme Yöntemleri ve Muhakemede Kullanılması, Bilişim Ortamlarında Telif Hakları, Cezai ve Hukuki Koruma, İnternet Ortamında Gerçekleştirilen Marka Hakkına Tecavüz Fiillerinin Cezai Açından Değerlendirilmesi başlıklı seminerler ile film gösterimleri gerçekleştirildi.
Farklı dallarda çok sayıda konuşmacının yer aldığı çalışmaya 156 meslektaşımız katıldı.
Bilişim Kampı’nın açılışını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Özgür Yılmazer, bir gün önce İdlib’de şehit düşen askerlerimizi anarak başladığı konuşmasında “çok zor bir dönemden geçiyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Umuyoruz ki böyle vahim bir olay bir daha gerçekleşmez. İzmir Barosu 112 yıllık bir kurum olarak hep savaşa karşı olmuş, barıştan yana bir tavır sergilemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta sulh, cihanda sulh sözünden de hareketle bu coğrafyada barışın ve kardeşliğin bir an önce tekrar egemen kılınmasını diliyoruz” dedi. Mülteci krizine de değinen Av. Özgür Yılmazer “Biliyorsunuz, yurdumuzda bulunan mültecilere Avrupa’nın kapıları açıldı. Bu bizim uzun zamandan beridir savunduğumuz bir durumdu. Ama mültecilerin Avrupa’ya geçişte yaşam haklarının ihlal edilmemesi noktasında, güvenliklerinin sağlanması da idari makamlardan en büyük isteğimiz” dedi.
21. yüzyılın yapay zekâ çağı olarak nitelendirildiğini ifade eden Av. Özgür Yılmazer “bu değerli çalışmayla da teknoloji ve hukuk sistemi arasındaki yakınlaşmanın ve eşgüdümün hızlanacağı inancındayız” dedi. Av. Özgür Yılmazer teknoloji ve bilişim alanında meydana gelen güncel gelişmeler ve hukuk sistemine olan yansımalarının yakından takip edilmesi gerektiğini ifade ederek “bu, bilgiyi sürekli yeni tutmak zorunda olan avukatlar için bir gereklilik. Bu anlamda barolar için de çok büyük bir sorumluluk ve ödev. Biz bu bilinçle çalışmalarımızı çok uzun zamandan beri devam ettirmeye çalışıyoruz. Özellikle eğitim çalışmalarına çok önem veriyoruz. Çünkü iyi hukukçuluğun, güçlü avukatlığın iyi eğitimlerden geçtiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da bu çalışmanın çok kıymetli ve değerli olacağına inanıyoruz” dedi.
Çalışma sonunda İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel de eğitmenlere adlarına fidan bağışlandığına ilişkin birer teşekkür belgesi sundu.