TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bir basın açıklaması yaptı.
Mücadelemizi Sürdüreceğiz
İzmir Tabip Odası önünde yapılan açıklamayı okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, "Toplum sağlığına dair hassasiyetiyle her zaman bilimin ve iyi hekimlik değerlerinin odağından süzülen düşünce ve önerilerini kamuoyu ile paylaşmış, bu nedenle sık sık iktidar bloğunun tepkilerine maruz bırakılmış olan Türk Tabipler Birliği bir kez daha baskı ve yıldırmalarla karşı karşıya." dedi.
Türkiye’nin bir seçim sürecine evrildiği bu günlerde Türk Tabipler Birliği’ne yönelen baskıları tabip odalarının, diğer meslek birliklerinin ve sendikaların sesini kesme, susturma gayretinin bir parçası olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kaynak, "Hukuka ve insan haklarına aykırı uygulamalarla toplumu zapturapt altına alma çabalarının boşa çıkacağına inanıyoruz. Baskılar ve yıldırmalar karşısında tek ses, tek yürek olarak mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.
Toplumu Sindirme Amacını Taşıyan Bu Hukuksuz Uygulamanın Karşısındayız
Daha sonra konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz ise CMK madde 91'in açık hükmüne rağmen Şebnem Korur Fincancı’ya yapılan hukuksuz gözaltının tüm ulusal ve evrensel hukuk kurallarını yok sayarak bir şova dönüştürüldüğünü ifade ederek “Savcılık tarafından, kamuoyuna yansıyan ve suç teşkil eden bir eylemin soruşturulmasını ve hakikatin ortaya konulmasını isteyen açıklaması dışında bir eylemi olmayan Şebnem Korur Fincancı'nın TTB Merkez Konseyi başkanlığından da alınmasına yönelik talepte bulunulmuştur. Bu talep; hukuksuzluğu bir yana, siyasal iktidarın yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde tüm sivil toplum ve meslek kuruluşlarına gözdağı verme, onları pasifize etme ve toplumda korku yaratma amacını gütmektedir.” dedi. Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Av. Sefa Yılmaz, “İzmir Barosu olarak yaşamını insan hakları mücadelesine adamış, ‘iyi hekimlik’ ilkelerini her ortamda savunan Dr. Şebnem Korur Fincancı üzerinden toplumu sindirme amacı taşıyan bu hukuksuz uygulamanın karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadelerini kullandı.