Orman Yangınları: Sebepleri-Sonuçları-Etkileri Başlıklı Panel Düzenlendi

Panel kaydını haberin devamında izleyebilirsiniz

13:39 . 18 Eylül 2021

İzmir Barosu tarafından “Orman Yangınları: Sebepleri-Sonuçları-Etkileri” başlıklı bir panel düzenlendi. İzmir Barosu Konferans Salonunda 16 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen panelin moderasyonunu İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şefika Yıldırım Sert yaptı.

Panelin ilk oturumunda, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ecmel Erlat “İklim Değişikliği ve Orman Yangınları”,  Orman Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sabahattin Bilge “Orman Yangınları İle Mücadele ve Yangın Sonrasında Yapılacak Çalışmalar “ ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa “Orman Yangınlarının Sağlığa Etkileri” konulu sunumları yaptılar. İkinci oturumda ise TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Tevfik “Türk Orman Yangınlarının Tarıma Etkisi” konulu sunumunu yaparken, İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Üyesi Av. Berna Babaoğlu Ulutaş da orman yangınlarının hukuki sonuçlarını değerlendirdi. Çalışmanın sonunda katılımcılara teşekkür belgelerini İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel sundu. Başkan, orman yangınları ile birlikte çok aciz kaldığımız bir felaketi yaşadığımızı; orman yangınlarının iklim krizi ile doğaya karşı düşmanlığı bir kez daha görünür kıldığını dile getirdi. Ayrıca “Ülkemiz, bir yandan doğa talanına karşı çıkan, doğa talanı ile mücadele eden insanlarla doluyken bir yandan da doğayı talan etmek için her türlü imkanı kullanmaya çalışan bir siyasi iktidarca yıllardır yönetiliyor. Çanakkale’den başlayıp Karadeniz’e kadar gidiyor. Her yerde maden tesisleri ya da benzeri uygulamalarla doğayı bir biçimde katlediliyorlar. Farklı disiplinlerce birlikte çalışmaya ihtiyaç vardı. Kent ve Çevre Komisyonumuz konunun tüm alanlarını konuşabilecek uzmanları bir araya getiren bir çalışma hazırladı. Ben tüm konuşmacılara teşekkür ediyorum. Çevre için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Panelin kaydını aşağıda izleyebilirsiniz