Ödeme Belgelerinin OCAS Sistemine Yüklenmesi

12:27 . 03 Nisan 2020

Görev aldığınız dosyalarla ilgili ödeme taleplerine, göreve ilişkin tutanak ve belgelerin dosya olarak eklenebilmesi mümkün hale getirilmiştir. Göreve ait tutanakların eklenmesi ile Baronuz ve ödeme işlemlerini yapan Savcılık tarafından kabul edildiği takdirde CMK ödeme işlemleri sürecinin tümüyle dijital ortamda online olarak yapılması mümkün olacaktır. Bunun yanında CMK görevlerine ait belge ve tutanakları sistemdeki görev kaydına eklemenizi sağlayacaktır.

Bu özelliği kullanarak ödeme taleplerinizi göreve ait tutanaklarla Baroya göndermek için aşağıdaki adımlar izlemeniz gerekmektedir;

1. OCAS Avukat sayfası menüsündeki "İşlemler" başlığı altındaki "Görevlerim" ekranındaki listeden görevin detayına girilerek "Ödemeler" panelinden "Soruşturma No" girişi ve "Soruşturma Kurumu" seçimi yapılmalı ve "Kaydet" butonu ile bu bilgiler kaydedilmelidir.

Bu işlem şu ana kadar yapılmakta olan ödeme sürecine ilişkin rutin işlemdir.

2. Bu bilgiler kaydedildiğinde "Belge Yükleme" alanı ve "Yeni Belge Yükle" butonu görüntülenmektedir. "Yeni Belge Yükle" butonuna basıldığında bilgisayarınızdan göreve ait tutanağın seçilebileceği ekran açılmaktadır.

Bu ekrandan ilgili tutanak seçilerek "Belgeyi Kaydet" butonu ile sisteme kaydedilebilir. Kaydedilen dosya "Belge Yükleme" alanının altında listelenecektir.

3.Göreve ait tutanaklar birden fazla dosyada ise, "Yeni Belge Yükle" butonuna basılarak ve aynı işlemler tekrar edilerek diğer tutanaklar da sisteme yüklenebilmektedir.

4.Göreve ait tutanakların yüklenmesinden sonra görev için yapılan giderlere ait gider makbuzu (varsa) aynı adımları takip ederek bu belgelerin de bu alandan sisteme eklenmesi mümkündür.

Göreve ait belgeler eklendikten sonra her zaman yapılan ödeme işlemlerine devam ederek  "Onay Havuzuna Gönder" butonu ile ödeme talep edeceğiniz görev, Avukat Sayfası Ödeme Onay ekranındaki tahakkuk dosyası içine eklenebilir.

5.Bu şekilde sisteme yüklenmiş olan göreve ait tutanak ve belgeler, Avukat sayfası menüsündeki "Ödeme" başlığı altındaki "Ödeme Onay" ekranındaki listeden açılan görev detayındaki "Ödemeler" panelindeki Belge alanında da görüntülenebilmektedir. Ödeme evrakları Baro onayına gönderilmeden önce eklediğiniz belgelerin kontrolünü buradan da yapabilirsiniz.

Görev kaydına eklenen tutanak ve belgeler Baro sayfasından ve dosyanın ödeme için kendisine gönderildiği Savcılık sayfasından da görüntülenebilmektedir.

Yeni belge eklenmesi ve yüklenmiş belgenin silinmesi işlemleri sadece yukarıda açıklamalarda belirtilen Avukat sayfası Görevlerim listesindeki görev detayındaki Ödemeler panelinden yapılabilmektedir.

6.Daha önce Avukat sayfasından "Baro Onayına Gönder” butonu ile ödeme işlemleri için Baroya gönderilmiş olan görevlere de (Baro tarafından ödeme onayı yapılmadıkça) göreve ait tutanakların eklenmesi mümkündür.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

REHBERİ PDF OLARAK OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ