Panel

İzmir Roman Derneği’nin temel haklar konulu panelinde İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Seda Banu Akyüz bilgilendirmede bulundu.

17:18 . 24 Temmuz 2015

Gerek hukuki gerek sosyal anlamda dezavantajlı oldukları düşüncesine hakim olan Romanlar ; sorunlarının tespit edilmesi ,  tüm alanlarda haklarını bilmek , eşit muamele görmek ve "arka bahçe " algısından kurtulmak,  "içe dönük ve sinmiş" yaşam şekillerinden sıyrılıp halkın arasında eşit bireyler olarak yaşamasını talep etmek, kamu kurumlarında haklarını bilmek/aramak ve birey olarak temel haklarından haberdar olmak  amacıyla  İzmir Barosunun bu anlamda katkısını çok önemsediklerini belirterek  bundan sonra da birlikte çalışmalarda bulunmak için talepte bulundular.