“Kobane Davası”nın Devam Eden Duruşmasına Katıldık

17:31 . 13 Eylül 2023

Kamuoyunda ‘Kobane Davası’ olarak bilinen 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD'in Kobane’ye saldırısına yönelik gerçekleştirilen protestolar nedeniyle yapılan yargılamaların Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsü’nde yapılan 31. duruşmasının 3. oturumuna İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Av. Elçin Kılınçer Ot katıldı.

Duruşmada konuşan Av. Sefa Yılmaz “bağımsız olmayan bir yargının tarafsız da olamayacağı açık olduğundan buradaki kararları eleştireceğini” ifade ederek “baroların, Avukatlık Kanunu’nun 76, 95 ve 97. maddeleri gereği hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak zorunda olduklarını” ifade etti.

‘Kobane Davası’nın duruşmaları; adil yargılanma hakkının ihlali niteliğinde, avukatların diğer mesleki faaliyetlerini sürdürmesi bakımından engelleyici biçimde aralıksız şekilde sürerken yargılama sürecinin gözlemcisi olarak davayı takip etmeye  devam edeceğiz.