55. Baro Başkanları Toplantısı Tamamlandı

13:18 . 01 Temmuz 2024

55'inci Baro Başkanları Toplantısı, 29 Haziran 2024 tarihinde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurullarının üyeleri ile Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, TBB'nin faaliyetlerine ilişkin bir özet sunduğu konuşmasında, toplantının gündemiyle ilgili bilgi verdi. Daha sonra Baro Başkanları tek tek söz alarak gündem maddelerine ilişkin görüş öneri ve eleştirilerini dile getirdi.

İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, konuşmasında avukatların yaşadığı fiziksel, sözel ve ekonomik şiddetten bahsederek,” Yargının cezasızlık politikalarının sonucu son 22 yılda 500'den fazla avukat katledildi. Hakim ve savcıların avukatlara yönelik haksız ve hukuka aykırı davranışlarıyla ilgili yapılan şikayetler ise HSK tarafından sonuçsuz bırakılmakta. Henüz CMK ile ilgili taleplerimizde sonuç alamamışken ekonomik şiddetin son yansıması ise taslağı görüşülen asgari gelir vergisi. Avukata yönelen şiddetin son bulması için barolarımızla ve meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmamız mücadelemizi güçlendirecek.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca; "Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği kapsamında Avukatlık Stajı", "2024-2025 yılı AAÜT ve CMK Ücret Tarifesi", "Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışmasının yöntemi", "Türkiye Barolar Birliği mesleki dayanışma uygulaması ve tevkil vekâlet ücreti" ile "Avukatlık mesleğinin güncel ve sosyoekonomik sorunları" konuları ele alındı.