🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu Gelen Başvurular Üzerine Cezaevi Savcısı İle Görüştü

10:31 . 06 Aralık 2023

İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu, İzmir Buca Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde bulunan Buca Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile 1 ve 2 No.lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarından gelen başvurular hakkında Cezaevi Savcısı Cihan Yıldız ile görüştü.

Görüşmede, mahpusların yüksek güvenlikli ceza infaz kurumunda, kurumun yapısı itibariyle yaşadığı genel sorunlar çerçevesinde havalandırma, sohbet hakkı vb. hakların kullanımının işlevsiz hale gelmesi, mahpusların sınıflandırılması ve gruplandırılmasında idarenin takdiri ile uygulanan işlerin meydana getirdiği sorunlar ve bazı mahpusların sağlık sorunlarınin çözümü hakkında konuşuldu.