🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Adalete Erişim Mekanizmaları” Konulu Panele Katıldık

15:09 . 28 Kasım 2023

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında 23 Kasım 2023 tarihinde Karşıyaka Belediyesinin düzenlediği “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Adalete Erişim Mekanizmaları” konulu panele İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi adına üye Av. Gülce Mutoğlu Kılavuz ve üyesi olduğu dernek adına İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Figen Merder konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, kadınların iş hayatında yaşadıkları toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık, buna karşı ne gibi haklarının bulunduğu, kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet temelli şiddet ve genel olarak adalete erişim mekanizmaları konuları anlatıldı.