İzmir Barosunda Transların Yaşadığı Hak İhlalleri Konuşuldu

17:45 . 24 Kasım 2023

İzmir Barosu tarafından “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Gününde Hak İhlallerine Kısa Bir Bakış” başlıklı bir panel düzenlendi.

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyon üyesi Av. İrem Revşen Yıldız'ın moderatörlüğünde yapılan panelin ilk oturumunda "Trans Varoluşlar ve Maruz Bırakıldıkları Hak İhlalleri", Psk. Şimşek Yiğit Yücel ve İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyon üyesi Av. Emir Okul'un sunumlarıyla hukuki ve psikolojik yönüyle incelendi, geçtiğimiz yıl yaşanan hak ihlalleri hakkında değerlendirilmelerde bulunuldu.

İkinci oturumda ise İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyon üyesi Mesut Bilicitürk’ün sunumuyla; Birleşmiş Milletler Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Bağımsız Uzmanı tarafından hazırlanan "Din ve İnanç Özgürlüğü ile Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğine Karşı Korunma" başlıklı rapor hakkında konuşuldu. Bu kapsamda Türkiye'nin durumu katılımcıların katkılarıyla değerlendirildi.

Kapanışta konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, tüm  meslektaşlarımıza teşekkür ederek hak ihlallerine yönelik çalışmaların önemini vurguladı. 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında yapılan basın açıklamasında maruz kalınan polis saldırısına ilişkin suç duyurusunda da bulunulacağını belirttiği konuşmasında Yilmaz, "İzmir Barosu olarak hak ihlallerine yönelik mücadeleye her zaman devam edileceğini" söyledi.