MERKEZLER

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin Dünya Çocuk Hakları Günü Çalışmaları

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin Dünya Çocuk Hakları Günü Çalışmaları

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi; 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Karabağlar Fevzi Özakat İlkokulunda şenlik havasında geçen bir etkinlik düzenledi. İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezini temsilen; Av. Zerrin Şenyıl Kale, Av. Devrim Cengiz Aygün, Stj. Av. Dilan Akın, Av. Fulya Gül, Av. Türkay Çam, Stj.Av. Muzaffer Çevrim’in katıldığı etkinlikte tüm öğrenciler ile birlikte günün anlam ve önemine yönelik paylaşımlar yapıldı, çocukların bu güne özel hazırladıkları çalışmalar sergilendi. Şenliğin ardından velilere yönelik düzenlenen “çocuk ihmal ve istismarı” konulu söyleşide ‘ihmal ve istismar kavramları ile mücadele yöntemleri ve ihbar yükümlülüğü’ konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Aynı gün İzmir Adliyesinde “Yardımcı Yargı Personelinin Verimliliğinin ve Eğitimlerinin Kalitesinin Arttırılması” projesi kapsamında gerçekleşen ve aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde görev yapan hakim-savcı ve avukatlar ile aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde görev yapan sosyal çalışmacı, pedagog ve psikologların hedef kitle olarak belirlendiği, Adalet Bakanlığı ve Birleşik Krallık temsilcilerinin de yer aldığı toplantıya ise İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezini temsilen; Av. Şefika Mısırlı, Av. Nejla Oral, Av. Pınar Sarı, Av. Bahar Batıkan, Av. Nursen Aksu ve Av. Lütfiye Kanar katılım sağlayarak uygulamada yaşanan sorunlar konusunda çözüm konusunda önerileri sunmuşlardır.

 

Çocuk Hakları günü dolayısyla TRT İzmir Radyosu’nda gerçekleşen “Söyleyeceklerimiz Var” programına ise Merkezimizi temsilen Av. Tuğba Yaylamış ve Stj. Av. Can Kurtulan katılmışlardır.