Başkan

16.06.2015 11:01:27

AV. ÖZKAN YÜCEL

İZMİR BAROSU BAŞKANI

1965 doğumludur. 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2010-2012 / 2012-2014 dönemlerinde İzmir Barosu Yönetim Kuruluna seçildi. Aynı dönemde Avukat Hakları Merkezi, İnsan Hakları Merkezi, Staj Eğitim Merkezi, CMK komisyonu ve Uzlaştırma Komisyonu, Yayın komisyonu, Sağlık Hukuku Komisyonu, Arabuluculuk Komisyonu ve Adli Yardım Kurulundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

1993-2006 tarihleri arasında İzmir Barosu CMK servisinde Koordinatör, Komisyon üyesi, Yürütme kurulu üyesi olarak

görev yaptı. İzmir Barosu İşkenceyi Önleme grubunda çalıştı.

İnsan Hakları Gündemi Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyi, Adalet Bakanlığı ve TTB tarafından düzenlenen pek çok çalışmada eğitimci olarak görev yaptı.

1998 yılından bu yana -aralıklı olarak- İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi, CMK servisi, Uzlaştırma Komisyonu eğitimlerinde ve 2002 – 2017 yılları arasında Aydın, Denizli, Hatay, Muğla, Kocaeli, Sakarya, Bingöl, Bitlis, Van, Batman ve Siirt Barolarında düzenlenen avukatlara yönelik ceza hukuku alanındaki meslek içi eğitim çalışmalarda gönüllü eğitmenlik yaptı.

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Türkiye Ceza Hukuku Derneği üyesi.