MERKEZLER

Gündoğdu’da Uçurtma Şenliği

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda Uçurtma Şenliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe, mülteci çocuklar ve aileleri katılarak, uçurtma uçurdu.

Çocuklarımız neleri sevmiyorlar ki…

Uçurtmayı seviyorlar sözgelişi,

Bir havalandı mı uçurtmaları

Daha da güzelleşiyorlar.

Maviliklerde gözleri

Özgürlüğü yaşıyorlar

Uçurtmalarla birlikte.

Rıfat ILGAZ

 

İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda Uçurtma Şenliği düzenledi.  Düzenlenen etkinliğe, mülteci çocuklar ve aileleri katılarak, uçurtma uçurdu.

 

Çocuklarla birlikte uçurtma uçuran Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel, "Çocuklarla birlikte uçurtma uçuruyoruz. Gökyüzü uçurtma ile doldu. Biz de en az çocuklar kadar mutluyuz" dedi.

 

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cansu Seçkin ise, tek amaçlarının çocukların mutlu olması olduğunu ifade ederek, uçurtma şenliği sayesinde çocukların gönüllerince eğlendiğini dile getirdi.

 

İnsan Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Deman Güler ise, "Biz, bu etkinliği daha önce de gerçekleştirmiştik. Bu proje aslında, mülteci çocukların topluma entegre olabilmeleri için hayata geçirilen bir proje. İzmir'de 420 bin civarında mülteci yaşıyor ve bu çocukların bir kısmı Türkiye'de doğan çocuklar.Çocuklar, buradan başka bir ülke bilmiyorlar. Dolayısıyla onları bu şehrin bir parçası olduğunu göstermek için, diğer çocuklar ile kaynaştırmak için böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

 

Uçurtma uçurmanın yanı sıra etkinliğe katılan animatörler de çocukların yüzlerini boyadı ve onlarla oyunlar oynadı.