BASIN AÇIKLAMALARI

Vazgeçmeyeceğiz:Daha Güzel Avukatlar Günlerinde Buluşacağız

Vazgeçmeyeceğiz:Daha Güzel Avukatlar Günlerinde Buluşacağız

İzmir Barosu Başkanlığı tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene meslektaşlarımızın yanı sıra İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Muvaffak Meşe ve İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Üyesi Oktay Yörük de katıldı. İzmir Adliyesi Protokol Kapısı önünde yapılan törende, İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel sadece son iki ayda altmışa yakın avukatın saldırıya uğradığını, birçok avukatın duruşma salonlarında söylediklerinden dolayı yargılandığını, salonlardan atıldığını ifade ederek “bugün, Avukatlar Günü'nden bahsediyoruz. Aslında kutlanacak bir avukatlar günü yok. Biz, bu avukatlar gününü kutlamayı değil, kutlanacak avukatların habercisi olması dileğiyle, eylemler etkinlikler yapacağımızı umarak, bu günde toplandık” dedi. İzmir Barosu tarafından hazırlanan SAVUN”MA”NİFESTO’yu da okuyan Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel konuşmasına şöyle devam etti:   “5 Nisan bizim için çok önemli. 5 Nisan bu ülkenin cübbelerinde ilik olmayan, cep olmayan kimseye teslim olmayan insanlarının mücadelede kararlılık gösterdikleri gün ve gerçekten bayram olarak kutlayacağımız, gerçekten değerli kılacağımız, hiç kimseden ve hiçbir şeyden korkmadan cesaretle sürdüreceğimiz bir gün haline gelecek. Bunun için bedel ödeyenlerimiz var, bunun için cezaevlerine atılanlarımız var, bunun için hukuksuz yargılama süreçlerinden geçenlerimiz var. Ama vazgeçmeyeceğiz. Daha güzel avukatlar günlerinde buluşacağız” dedi.

Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel’in konuşması sırasında okuduğu Savunma Manifestosu şöyle:

SAVUN“MA”NİFESTO

SAVUNMADAN HİÇ HAZZETMEDİNİZ, BİLİYORUZ.

İLK FIRSATTA KAPILARINIZI AYIRDINIZ,

SONRA SUSTURMAYA ÇALIŞTINIZ,

OLMAYINCA DURUŞMA SALONLARINDAN ATMAYA,

OLMAYINCA TUTUKLAMAYA,

OLMAYINCA HASTANELERE GÖNDERMEYE ÇALIŞTINIZ AVUKATLIĞI HASTALIK

DERECESİNDE SAHİPLENİYOR DİYE.

OLMAYINCA HUKUKSUZ YARGILAMALARLA ON YILLARCA CEZA VERMEK YOLUNU SEÇTİNİZ.

İSTİYORSUNUZ Kİ, BAĞIMLI YARGI SAHİBİNİN SESİ OLMAYI SÜRDÜRSÜN,

İSTİYORSUNUZ Kİ, HERKES SUSSUN.

İSTİYORSUNUZ Kİ BU KARANLIK BÖYLE SÜRSÜN.

SİZDEN ÖNCEKİLERE DE SÖYLEMİŞTİK DURUŞMA SALONLARINDA;

“HUKUK VİCDAN İSTER, HUKUK ADİL YARGILANMA, HUKUK BAĞIMSIZLIK İSTER,

TESLİM OLMAYIN SİZİ TESLİM ALMAK İSTEYENLERE” DİYE.

ARTIK YOK OLAN SİZDEN ÖNCEKİLERİN YAKALANDIKLARINDA İLK SÖZLERİNİN

“AVUKATIMI İSTİYORUM” OLMASI NE KADAR İRONİK DEĞİL Mİ?

BİZ HALA BURADAYIZ VE ŞİMDİ SİZE DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYORUZ.

“BEN HUKUKU BİLİRİM BU DA BANA YETER DİYENLERİNİZ DE VARDI,

ONLARI ÖRNEK ALIN, KORKMAYIN, TESLİM OLMAYIN” DİYE.

BİLMİYORUZ HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ; TARİH NEDEN HEP YARGILANANLARI

VE SAVUNMALARI YAZAR, KARARLARI VERENLERİN İSMİ NEDEN GEÇMEZ HİÇBİR KİTAPTA TEK SATIR BİLE ?

SÖYLEYELİM BİLİN; ÇÜNKÜ HER ÜLKEDE AVUKATLAR VAR,

AYDINLIĞI ONLAR TEMSİL EDİYOR, ÖZGÜRLÜĞÜ ONLAR, HUKUK ADINA GELİŞMEYE

ÇALIŞAN NE VARSA ONLAR TEMSİL EDİYOR.

VE ONLAR; BÜTÜN BASKILARA,

TEHDİTLERE, GÖZDAĞLARINA, YARGILAMALARA RAĞMEN, SUSMAYANLAR, GÜCE BİAT ETMEYENLER, VAZGEÇMEYENLER, ÖZGÜRLÜKLER İÇİN BEDEL ÖDEYENLER.

NE YURTTAŞIN SESİNİN KISILMASINA İZİN VERECEKLER

NE DE KARANLIĞINIZIN SÜRGİT DEVAM ETMESİNE.

SAVUNMAYA DOKUNMAYIN…