Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Avukatlar İçin Dijital Bilgi Güvenliği Atölye Çalışması Yapıldı

14.02.2017 21:34:51

İzmir Barosu tarafından 10 Şubat 2017 günü “Avukatlar İçin Dijital Bilgi Güvenliği” başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Av. Nevhan Akyıldız’ın yaptığı çalışmaya Bilgisayar Yüksek Mühendisi Çağrı Polat konuşmacı olarak katıldı.

Çalışmada, Bilgi güvenliği tanımı, kurumların bu alandaki çalışmaları, kişisel güvenlik zafiyetleri, sosyal medya hesaplarının güvenliği, web site güvenliği, e-posta güvenliği, banka uygulamaları güvenliği, mobil cihaz güvenliği, hukuk camiasına özel güvenlik riskleri ve güncel siber güvenlik olaylarının anlatıldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun meslek içi eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini belirterek çok farklı alanlarda eğitim çalışmalarıyapıldığını dile getirdi. Av. Aydın Özcan, “tüm çalışmamız mesleğimizi daha üst seviyelere çıkarmak. Bunun için mücadele veriyoruz” dedi.

Ardından konuşan İzmir Barosu Genel Sekreteri ve İnternet ve Bilişim Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Atalay Aksay ise gelişen teknolojinin olanakları kadar tehditleri de olduğunu belirterek özellikle avukatların bu tehditleri ve nasıl önlem alınacağını bilmelerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çalışma sonunda meslektaşlarımıza katılım belgeleri sunuldu.