73. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

İzmir Barosu 73. Dönem CMK Eğitim Semineri 23-24-25 Aralık 2016 günlerinde aktif eğitim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildi.

13:44 . 26 Aralık 2016

47 meslektaşımızın katıldığı ve üç gün süren eğitim boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımları yapıldı.

Çalışma bitiminde bir konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, CMK görevinin üstlenildiği andan itibaren dikkatli bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde başta görevi ihmal olmak üzere birçok yargılamayla karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti. Av. Aydın Özcan, üç günlük eğitim çalışması boyunca CMK görevi almaya başlanıldığı anda ne tür sıkıntılarla karşılaşılabildiği ve çözüm önerileri anlamında eğitmen meslektaşlarımızın bilgi ve tecrübelerinin paylaşıldığını dile getirerek, “İzmir Barosu her zaman yanınızda. Karşılaştığınız problemlere ilişkin CMK Yürütme Kurulumuz var onlara ulaşabilirsiniz. Doğrudan bana ulaşabilirsiniz. Sadece CMK anlamında değil. İzmir Barosu her zaman meslektaşının yanında, meslektaş odaklı bir baro olmuştur. Kısa bir süre önce hayata geçirdiğimiz GençOfisler bunun bir örneğidir” dedi.

Aktif olarak çalışmaya katılan tüm katılımcılara ve özveriyle zaman ayırarak hiçbir karşılık beklemeksizin eğitim çalışmasının başından sonuna kadar çalışmada yer alan eğitimcilerimize teşekkür ederiz.

CMK Komisyon çalışmaları Çarşamba günleri yapılmakta olup katılmak isteyen tüm meslektaşlarımıza açıktır.