Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

11.12.2016 10:55:20
İstanbul'da Meydana Gelen Terör Saldırısını Şiddetle Kınıyoruz

ACIMIZ BÜYÜK, İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

İstanbul’da dün gece yaşanan patlama sonucunda basına yansıyan son bilgilere göre otuz güvenlik görevlimiz şehit olmuş, sekiz sivil vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Çok sayıda yurttaşımızın ise yaralı olduğu bildirilmektedir.  Bir spor müsabakası sonrasında gerçekleşen ve özellikle güvenlik görevlilerimizi hedef aldığı belli olan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit olan güvenlik görevlileri ve yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, yakınlarına, emniyet camiasına, milletimize başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz. Aynı saldırıdan yaralı olarak kurtulan yurttaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

En temel insan hakkı olan yaşam hakkının ihlal edildiği, onlarca yurttaşımızın katledildiği saldırı trajik bir şekilde Dünya İnsan Hakları Günü gerçekleştirilmiştir. Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yapmış olduğumuz açıklamada “insanın, insanca yaşama idealinin ne yazık ki hâlâ çok uzağındayız” demiş ve sözlerimizi “savaşsız ve sömürüsüz” bir dünya dileğiyle bitirmiştik. Ne yazık ki bu açıklamamızın mürekkebi kurumadan hain ellerin patlattığı bombalar hala böyle bir dünyadan ne kadar uzakta olduğumuzu göstermiştir.

Son yıllarda benzer saldırılarda birçok güvenlik görevlimiz şehit olmuş ve çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, içimiz kan ağlıyor. Yetkilerden olayı bir an önce aydınlatmalarını ve sorumlularını bağımsız yargı önüne çıkarmalarını talep ederken, ülkemizin sokulmaya çalışıldığı bu çıkmaz sokaktan ancak ortak akıl, birlik ve beraberlikle çıkabileceğimizi belirtmek istiyoruz.

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI

Av. Aydın Özcan