72. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

İzmir Barosu 72. Dönem CMK Eğitim Semineri 25-26-27 Kasım 2016 günlerinde aktif eğitim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildi.

15:50 . 02 Aralık 2016

160 meslektaşımızın katıldığı ve üç gün süren eğitim boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımları yapıldı.

Baro Başkanı Av. Aydın Özcan sertifika töreninde yapmış olduğu konuşmada İzmir Barosu’nun her zaman meslektaşlarının yanında olduğunu vurgulayarak “ne zaman bir sorunla karşılaşırsanız bize ulaşmaktan çekinmeyin” dedi. Özcan konuşmasında şunları söyledi: “Çoğunuz ruhsatlarını yeni almış meslektaşlarımız olarak bu üç günlük eğitim çalışmasının sizler için çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Burada hem teorik hem pratik bilgiler veriliyor size. İzmir Barosu olarak geçtiğimiz dönemde özellikle genç meslektaşlarımız ve kadın meslektaşlarımızı ilgilendiren çalışmalar yaptık.  Genç meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapma anlamında geçen dönemin sonlarına doğru CMK puanlarını sıfırladık. Bir başka yenilik ise yine genç meslektaşlarımız ve özellikle kadın meslektaşlarımızı ilgilendiren CMK aracı hizmeti. Önceden kadın meslektaşlarımız çeşitli sebeplerle gece görevi almıyordu. Ama artık gece CMK görevi geldiğinde İzmir Barosu’nun CMK aracı geliyor karakola götürüyor. İşiniz bittiğinde yine evinize bırakıyor. Ben sizlere bir kez daha başarılar diliyorum. Görevinizi yaparken herhangi bir sorunla karşılaşır, sıkıntıya düşerseniz her zaman yanınızda olduğumuzu bilin.”

Çalışma sonunda Baro Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından eğitim çalışmasına katılan meslektaşlarımıza sertifikaları verildi.

Aktif olarak çalışmaya katılan tüm katılımcılara ve özveriyle zaman ayırarak hiçbir karşılık beklemeksizin eğitim çalışmasının başından sonuna kadar çalışmada yer alan eğitimcilerimize teşekkür ederiz.

CMK Komisyon çalışmaları Çarşamba günleri yapılmakta olup katılmak isteyen tüm meslektaşlarımıza açıktır.