Belgede Sahtecilikte Son Nokta Konferansı Düzenlendi

İzmir Barosu tarafından 29 Eylül 2016 günü Belgede Sahtecilikte Son Nokta başlıklı bir konferans düzenlendi.

17:46 . 03 Ekim 2016

Oturum başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı-Dokuz Eylül Üniversitesi ve Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi(SAHUM) Müdürü Prof. Dr. Erdem Özkara’nın yaptığı konferansın açılış konuşmasını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin gerçekleştirdi.

Konferansa konuşmacı olarak Adli Tıp Uzmanı ve Balıkesir Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Birincioğlu ile İzmir Barosu Üyesi ve Öğretim Görevlisi Av. Ahmet Karaöz katıldılar.

Konferans katılan meslektaşlarımıza aşağıdaki konular aktarıldı:

- Resmi ve Özel Belgelerde Sahtecilik kavramı, hukuksal farkları

-Sahtecilik eylem soruşturmalarında tahkikat analizleri ve metodoloji gelişen eylem türleri ve tuzaklar;

-Hile ile ele geçirilen imza ve/veya isim yazılımları üzerine inşa edilen belgeler;

-Kimlik ve İzin belgelerinde sahtecilikler: Nüfus Cüzdanı –Pasaport - Sürücü Belgesi – Ruhsatlar

-Para – Bilet Sahtecilikleri;

-Sahtecilik ve Fotokopi yöntemi;