Bölge Adliye(İstinaf)Hükümleri Uygulaması Semineri Düzenlendi

Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemeleri konusuda Baro'da çalışmalar devam ediyor

16:20 . 28 Temmuz 2016

BÖLGE ADLİYE (İSTİNAF) MAHKEMELERİ KONUSUNDA BARODA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İzmir Barosu, meslektaşlarına yönelik çalışmalara adli tatil de de devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlayan Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemelerine yönelik ikinci çalışma yapıldı. Çalışmaya avukatlar çok yoğun katılım gösterdi. Salonlara sığmayan avukatlara Baro Başkanı Av. Aydın Özcan meslek içi eğitim çalışmalarının artarak devam edeceğini müjdesini verdi.

Oturum Başkanlığını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin’in yaptığı çalışma Hukuk ve Ceza olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Hukuk oturumuna Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Özekes ve İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Ercan Turan katılırken, ceza oturumuna ise Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem katıldı. Ceza oturumuna katılması planlanan Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Özer Özbek ise bir yakınının rahatsızlığı nedeniyle çalışmaya katılamadı.

Çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan adli tatil döneminde bu kadar yoğun katılım beklemediklerini belirterek, “Meslektaşlarımızın gösterdiği bu ilgiden anlıyoruz ki daha büyük salonlara ihtiyacımız var. Meslektaşlarımızı sürekli böyle salonlarda ağırlamak için yeni baro binası ile ilgili çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Türkiye Barolar Birliği ile temas halindeyiz. Sonuç aldığımızda siz değerli meslektaşlarımıza bunu duyuracağız.” dedi. Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“İzmir’de çok değerli hocalarımız var, Türkiye’de çok değerli hocalarımız var. İzmir Barosu olarak bu değerli hocalarımızla gerek bölge adliye mahkemeleri olsun gerekse farklı mesleki konularda olsun düzenleyeceğimiz çalışmalarla meslektaşlarımızın kesinlikle herhangi bir zafiyet içerisine düşmesine meydan vermeyeceğiz.

Çok kısa olarak şunu da ifade etmek istiyorum: Ülkemiz maalesef 15 Temmuz’da çok büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizdeki çok da iyi gitmeyen demokrasinin sekteye uğratılmasına teşebbüs edilmiştir. Hukuk ortadan kaldırılmak istenmiştir. İzmir Barosu olarak ilk andan itibaren darbelere karşı olduğumuzu, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden, yargı bağımsızlığından yana olduğumuzu açık bir şekilde dile getirdik. Başta yetkililer olmak üzere yargıçlarımızdan, savcılarımızdan hukukun içerisinde kalarak bugünleri aşmamız gerektiğini ve herkesi sağduyuya davet ettiğimizi olayın vuku bulduğu andan itibaren defalarca dile getirdik, getiriyoruz. İzmir’de de hakimlerimiz, meslektaşlarımız gözaltına alındı. İzmir Barosu olayın başından bu yana herhangi bir hukuksuzluk yaşanmaması adına her türlü mücadeleyi veriyor. Meslektaşlarımızın müvekkilleriyle cezaevlerinde görüştürülmemeleri konusunda da başta İzmir’deki yetkililer olmak üzere, Ankara’da da her türlü girişim yapılmıştır. Bugün itibariyle meslektaşlarımız cezaevlerinde gerekli görüşmeleri yapabilmektedirler. İzmir Barosu herhangi bir hukuksuzluk karşısında İnsan Hakları Komisyonumuz, diğer komisyonlarımız ve İzmir Barosu’na mensup siz değerli meslektaşlarımızla birlikte her türlü tepkiyi verecektir. Burada tekraren yetkililerimize hukuk içerisinde kalarak ancak bu badireli günleri atlatacağımızı ifade etmek istiyorum. Hepinize saygılar sevgiler sunarım, iyi ki varsınız”.