Türkülerle Ege Konseri Gerçekleşti

İzmir Barosu Halk Müziği Korosu 20 Nisan 2016 günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir konser gerçekleştirdi. “Türkülerle Ege” adlı konseri Şef Sevim Taşçı yönetti.

22:04 . 25 Nisan 2016

Konser öncesi bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

Çok değerli meslektaşlarım, çok değerli sanatsever meslektaşlarım ve sayın hocamız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum,  hoş geldiniz.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla İzmir Barosu olarak birçok etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimiz de Avukatlar Haftası kapsamında bir etkinliktir.

KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMASI YÜRÜTEN MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇALIŞMA ALANLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ

İzmir Barosu bünyesinde sanatsever meslektaşlarımızın katılımıyla sürdürdüğümüz çok sayıda sanatsal çalışma var. Birçok meslektaşımız Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, tiyatro, resim, halk dansları ve buna  benzer faaliyetlerle ilgileniyorlar ve ortaya çıkardıkları çalışmaları siz değerli konuklarımızla paylaşıyorlar. Ve biz de İzmir Barosu olarak bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bunun için de bu sanatsever meslektaşlarımızın çalışma alanlarını da gelecek günlerde daha iyi şartlara getireceğiz ve daha başarılı olmaları için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Biliyorsunuz İzmir Adliyesi Baro Birimi ve Merkez binamızı meslektaşlarımıza yakışır bir hale getirdik. Şimdi sırada Salihağa İşhanı’nda bulunan birimimiz var.

HER ZAMAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE DEMOKRASİDEN YANA TARAFIZ

Bu etkinlikleri 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında yaptığımızı ifade ettim. Biliyorsunuz İzmir Barosu’nun tarihten gelen bir misyonu var. İzmir Barosu her zaman hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve demokrasiden yana taraf olmuştur. Bu anlamda İzmir Barosu bugün de üzerine düşen her türlü yükümlülüğü yerine getirmektedir. Avukatlık Kanunu barolara hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, vatandaşın hakkını arama ve koruma görevini vermiştir. Biz de bu görevi de sonuna kadar yerine getirmeye  çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi bugün Karaman’da çocuklara yönelik gerçekleşen bir cinsel istismar davası görüldü. Dün akşam bir otobüs dolusu meslektaşımızla birlikte Karaman’a gittik. İzmir Barosu’nu orada en iyi bir şekilde temsil ettik ve sonuç aldık.

ÜLKENİN ÜNİTER YAPISINA, ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Buna benzer hukuksuzluklara karşı hiçbir zaman geri adım atmadık. 11 Nisan’da hep birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na meslektaşlarımız ve 20 bin katılımcıyla birlikte yürüdük ve Türkiye Adaletini arıyor mitingini gerçekleştirdik. Yine İç Güvenlik Yasa Tasarısı  Meclis’te görüşülürken İzmir Valiliği tarafından İzmir’de bunu uygulamak istedi. Biz İzmir Barosu olarak davamızı açtık iki gün sonra genelge geri alındı. Bu örnekleri veriyorum vermeye de devam edeceğim. İzmir Barosu hukukun üstünlüğünden yana, yargı bağımsızlığından yana, vatandaşın  temel hak ve özgürlüklerini savunma adına hiçbir zaman geri adım atmayacak, dimdik durmaya devam edecektir. Tabii ki şunu da ifade etmek istiyorum: Ülkenin üniter yapısına, Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hepinize iyi seyirler diliyorum, saygılar sunuyorum.