Stajyer Avukatlar Arası Kurgusal Duruşma Yarışması Başladı

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen stajyer avukatlar arası kurgusal duruşma yarışması 6 Şubat 2016 günü İzmir Barosu Konferans Salonu’nda başladı.

17:10 . 06 Şubat 2016

Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çetin şunları söyledi: “ İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi olarak bir ilki gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurgusal duruşmalar staj eğitiminin çok önemli bir parçasıdır. Avukatların, hakimlerin, savcıların bilgi ve donanımları ne kadar iyi olursa, yargının kalitesi de o kadar yüksek olacaktır. Bunun gerçekleşmesinin ilk adımları iyi ve kaliteli bir staj döneminden geçmektedir. Bu yarışmanın kaybedeni olmayacaktır. Yarışmaya katılan takımlar karşılaşacakları bir olayın, davanın ne şekilde devam edeceği ve sonuçlanacağı konusunda fikir sahibi olacaklar ve takım çalışmasını öğrenmiş olacaklardır. Staj Eğitim Merkezi olarak her yıl aynı tarihlerde bu yarışmalar yapılacaktır. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum.”

Yazılı aşamada başarılı olan stajyer avukatlardan oluşan sekiz takımın katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cevdet Ekizoğlu, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve İzmir Barosu Üyesi Av. Mustafa Nevhan Akyıldız yapıyor. Yarışmanın yarı finali 13 Şubat 2016 günü finali ise 14 Şubat 2016 günü gerçekleşecek.