İzmir Barosu ve Plovdiv (Filibe) Barosu Kardeş Baro Oluyor

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcımız Av. Mustafa Çetin ve Genel Sekreterimiz Av. A. Şakir Uzun Bulgaristan’ın Plovdiv Barosu’yla kardeş baro olmak üzere Bulgaristan’ın ikinci büyük kenti Plovdiv’e gittiler.

12:27 . 22 Kasım 2015

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcımız Av. Mustafa Çetin ve Genel Sekreterimiz Av. A. Şakir Uzun Bulgaristan’ın Plovdiv Barosu’yla kardeş baro olmak üzere Bulgaristan’ın ikinci büyük kenti Plovdiv’e (Filibe) gittiler.

“İzmir Barosu uluslararası bir baro olmalıdır” düsturuyla hareket eden ve 2014-2016 çalışma döneminin başından itibaren yabancı barolarla iyi ilişkiler temelinde görüşmelerini sürdüren Baromuz 22 Kasım 2015 günü Plovdiv Barosu’yla kardeş baro protokolü imzalıyor.

21-23 Kasım 2015 günlerinde Plovdiv’de bulunacak olan heyet Plovdiv Barosu Başkanı Av. Vladimir Zlatev tarafından ağırlanacak.

Görüşmelerde iki baro arasında imzalanacak olan protokol için çalışmalar yapan Bulgaristan’ın önceki tarım bakanlarından Mehmet Dikme, Bulgaristan Barolar Birliği Üyesi Av. Emilia Nedeva, Plovdiv Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ile soydaş meslektaşlarımız Denis Mustafa, Deniz Hüseyin ve Ferhat Murat da hazır bulundular.

Kentte ayrıca baro dışında mesleki temaslarda da bulunacak heyet 23 Kasım 2015 günü dönecek.