İzmir Barosu 9 Eylül'de Teröre Karşı Yürüdü

İzmir’in kurtuluşunun 93. Yıldönümü olan 9 Eylül’de İzmir Barosu ve sivil toplum örgütleri teröre karşı yürüdü.

10:04 . 10 Eylül 2015

Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Burada bir konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“Güzel İzmir’in Güzel İnsanları, özgürlüğün, bağımsızlığın aydınlığın kalesi İzmir’den hepinize sevgiler saygılar. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ilerleyen sevgili İzmirliler, bugün 93 yıl önce İzmir’in kurtuluşunu sağlayan atalarımızı yad etmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 93 yıl önce İzmir özgürlüğüne bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu mutlu günü 93 yıl sonra çok acı bir şekilde kutluyoruz. Buna üzülüyorum, buna içim kan ağlıyor. Son günlerde yurdumuzda terör acısını yaşıyoruz. Yurdun her köşesinde terör acılarını analarımız, babalarımız, yurttaşlarımız ağlayarak yaşıyoruz. Buna 77 milyon olarak dur dememiz lazım. 77 milyon olarak hukuk paydasında, adalet paydasında birleşerek teröre karşı dimdik durmalıyız. Mondros’u yaşamış bir millet olarak, Sevr’i yaşamış bir millet olarak emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde nasıl emperyalizmi yenmişsek, bu konuda dünya milletlerine örnek olmuşsak yine bugün terörizme karşı hep birlikte omuz omuza mücadele ederek bu terör illetinden ülkemizi kurtarabiliriz.

Sevgili İzmirliler, PKK terörü sadece kendi başına bu acıları bize yaşatmıyor. Elbette arkasında emperyalist güçler var. Türk milleti olarak tarihimizi bilerek hareket etmek zorundayız. Hiçbir provokasyona gelmemeliyiz. Bizi bölmek parçalamak isteyenler provokasyon için aramıza katılabilirler. Bu acılarımızı hukuk içinde mücadele ederek aşabiliriz. Hiçbir kimse şiddet olaylarına karışmasın. Hukuk içerisinde, temel hak ve özgürlükleri savunarak, basın özgürlüğünü savunarak, vandalizme karşı çıkarak hareket etmek zorundayız. Sağduyulu ve birlik beraberlik içinde hareket etmek zorundayız. Terörü lanetliyorum, terör bir insanlık suçudur.”