Ziyaret

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Işıkkent Geri Gönderme Merkezi'nde incelemelerde bulundu

16:51 . 24 Temmuz 2015

İzmir Işıkkent Geri Gönderme merkezinde bulunan Afganistan uyruklu 21 çocuk hakkında İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezine ulaşan bir İhbar sonucu Sorumlu YK üyesi Av.Nuriye Kadan ve Merkez üyesi avukatlar ile Göç ve İltica Komisyonundaki meslektaşlarımızla birlikte 15 Temmuz 2015 tarihinde Geri Gönderme Merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra konu ile ilgili yasal tüm başvurular gerçekleştirilmiş olup sorumlular hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda bulunulmuştur.

Yaklaşık Üç aydır yetişkinlerle birlikte erkek koğuşunda uygunsuz koşullarda tutulan bu Afganistan uyruklu yaşları 12-17 arasında değişen 21 çocuğun 23 Temmuz 2015 tarihinde İzmir Geri Gönderme Merkezinden çıkışları sağlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Erzincan'daki kurumuna 24 Temmuz 2015 tarihinde yerleşmeleri girişimlerimiz sonucu sağlanmıştır.

İzmir Barosu Çocuk Hakları merkezi gerek yasal mevzuat gerekse Uluslararası anlaşmalar doğrultusunda Çocuk Haklarına ilişkin nerede bir haksızlık varsa daima takipçisi olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir.