Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddet Yargılamalarının Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz

14:54 . 19 Nisan 2024

Urla’da bir kamu kurumunda müdürlük yapan kişinin iki kadın çalışana yönelik cinsel şiddeti nedeniyle yargılandığı davanın ikinci celsesine katıldık.

Duruşmada İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi üyesi Av. Gülce Mutoğlu Kılavuz İzmir Barosu Başkanlığı adına, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi ve TÜBAKKOM üyesi Av. Elçin Kılınçer Ot, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı adına katılma tabinde bulundu.

İzmir Barosu Başkanlığının ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının katılma talebinin kabul edildiği duruşma, 10 Ekim 2024 tarihine ertelendi.