İzmir Barosu Türk Halk Müziği Korosundan Avukatlar Haftasına Özel Konser

16:41 . 18 Nisan 2024

İzmir Barosu Türk Halk Müziği Korosu “Avukatlar Günü” nedeniyle bir konser gerçekleştirdi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserin sonunda konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi belirterek, “Meslektaşlarımızın gerçekleştirdiği bu konserler zor zamanlardan çalınmış birer güzel an. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Yüz yıl önce ilan edilen Cumhuriyetin bir takım hilafet ve şeriat sevicileri tarafından yeniden yüz yıl öncesine götürülmeye çalışıldığını söyleyen Yılmaz “Bugün hepimiz kadını, çocuğu, farklı düşünen her insanı, doğayı ötekileştiren, yalnızlaştıran, fakirleştiren bir anlayışın hüküm sürdüğü bir ülkede yaşıyoruz.  Biz bu kötü tablonun ötesinde insanların dili, dini, inancı, rengi, cinsiyeti, siyasal düşüncesi ne olursa olsun eşit olarak yaşadığı bir dünya istiyoruz. Biz kadın cinayetlerinin olmadığı bir ülke istiyoruz. Biz tarikat ve cemaat evlerinde çocuklarımızın istismar edilmediği bir ülke istiyoruz. Biz havamızın suyumuzun toprağımızın zehirlenmediği, tabiatımızın talan edilmediği bir ülke istiyoruz. Bunun için umudumuz ve söylediklerimizi gerçekleştirecek gücümüz var.” İfadelerini kullandı.