Hukuksuzluğun Karşısında, Meslektaşlarımızın Yanındayız!

13:15 . 17 Nisan 2024

28.05.2023 tarihli genel seçimlerin hukuka uygun yürütülmesi için baromuzun seçim güvenliği çalışmaları kapsamında görevlendirildiği okulda jandarmanın keyfi uygulamalarına son verilmesini talep ettiği için yargılanan Av. Ruken Arslan'ın 16 Nisan 2024 tarihinde Foça 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, meslektaşlarımızla birlikte katıldık.

İzmir Barosu adına Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran ile Yönetim Kurulu üyesi Av. Gamze Şimşek'in yer aldığı duruşmada, müşteki jandarmalar “avukatlık kimlik kartını tanımadıklarını ve avukata hukuksuz müdahalelerini” ikrar ettiler. Duruşmada ilk olarak usuli itirazda bulunan Av. Zöhre Dalkıran; meslektaşımızın baro görevlendirmesi ile avukat olarak görevini yerine getirdiği için yargılandığını, avukatların görevinin sadece müvekkillerinin davalarını takip etmek olmadığını, baro ve avukatların hukukun üstünlüğünü korumakla yükümlü olduklarını belirtti.

Duruşma, 28.06.2024 saat 11.30’a ertelendi.

Tüm meslektaşlarımızı destek ve dayanışmayı sürdürmek üzere duruşmaya katılmaya çağırıyoruz.