HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Sokakta Yaşayan Hayvanlar İçin Alandaydı!

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

16:39 . 18 Eylül 2023

Sokakta yaşayan hayvanlar için düzenlen “Büyük İzmir Mitingi”ne, Baro Başkanı Av. Sefa Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Aylin Aras Öztürk, Av. Elçin Kılınçer Ot ve Av. Gamze Şimşek, meslektaşlarımızla birlikte katıldı.

 

Siyasi iktidarın sokakta yaşayan hayvanlara yönelik söylemlerine ve ‘katliam yasası’ çalışmalarına karşı bir araya gelen hak savunucularının oluşturduğu topluluk, hayvanların yalnız olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

 

Tüm miting bileşenleri tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri Av. Tuğçe Berber ve Av. Melike Özdemir Ballı okudular. Miting açılışı meslektaşların da desteğiyle gerçekleştirildi.

 

"Yıllardır görevlerini yerine getirmeyen kurumlardan hesap sormak yerine; görev ihmallerinin bedelinin hayvanlara ödetilmesini kabul etmiyoruz. Doğal yaşam alanı, uyutma adı altında hayvanların yaşam hakkını ve özgürlüklerini ellerinden alacak her türlü düzenleme ve uygulamanın karşısında olacağımızı bildiriyoruz." diyerek hayvanların yanında olduğunu belirten avukatlar; adaletin yalnızca insanlara özgü olmadığını, yaşam hakkı gibi temel bir hakka hayvanların da doğuştan sahip olduğunu vurguladı.

 

İzmir Barosu olarak dünyanın yalnızca insana ait olmadığı bilinciyle her canlının hakkını savunmaya, bu mücadelede her daim yaşamdan yana olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.