HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Öğrenci Velilerinin Haklı Tepkilerinde İzmir Barosu Yanlarında

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

19:25 . 14 Ocak 2021

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bin 258 öğrencisi olan Menemen Atatürk Anadolu Lisesi’ni ilçe dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararı alması veliler ve öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı.

 

Kararı protesto eden öğrenci velileri Menemen Atatürk Anadolu Lisesi önünde bir açıklama yaptılar. Açıklamaya öğrenci velilerinin yanı sıra İzmir Barosu, Eğitim-Sen ve Veli-Der Karşıyaka Şubesi de katıldı.

 

İzmir Barosu adına Yönetim Kurulu üyesi Av. Burcu Ece Güler’in gözlemci olarak katıldığı açıklamayı Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç okudu.

 

29 Ocak’a kadar okulun boşaltılacağını ifade eden Serkan Akkoç “Can güvenliğinin hatta otobüsün olmadığı, öğrencilerimizin 1.5 kilometre yürümek zorunda olacağı, ikili eğitimin zorunlu tutulduğu ve pandemi nedeniyle zaten ekonomik olarak zor durumda olduğumuz bu dönemde aileler en az 400 TL gibi servis ücreti ödemek zorunda kalacaklar” dedi.

 

Öğrenci velileri ve kurumlar 21 Ocak 2021 Perşembe günü bir basın açıklaması daha gerçekleştirecekler ve ardından okulun taşınması kararına idari yargıda itiraz edecekler.