BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 30. Yılında Çocuk Hakları Eğitimleri Devam Ediyor

17:43 . 11 Kasım 2019

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezleri’nde “Çocuk Hakları Eğitimleri” düzenlemek üzere bir araya geldi.

Bu kapsamda 8 Kasım 2019 günü İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nde gönüllü olarak görev alan meslektaşlarımıza yönelik olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Hakları Birimi tarafından “Çocuk Hakları ve Çocuk Katılımı Eğitimi” düzenledi.

Eğitimde, çocukluk algısı üzerinden farkındalık sağlanırken özellikle BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 12. maddesi olan katılım ilkesine dikkat çekildi. Roger Hart’ın katılım merdiveninin de incelendiği eğitim sırasında katılım olanakları ve fırsatları üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.

Yapılan bu son eğitim çalışması ile İzmir Barosu bünyesinde Çocuk Hakları Merkezi’nde çalışmalar yapan ve eğitici eğitimi ile çocuk hakları ve çocuk katılımı eğitimi alan gönüllü avukatlar okullarda verilen eğitimlerin yanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezlerinde de çocuk hakları eğitimlerine başlayacaklar. İlk eğitimler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabulünün 30. Yılında 20 Kasım Haftası etkinlikleri kapsamında 19 ve 22 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.