Bilişim Hukuku Seminerleri – 2: Biyometrik İmza

İzmir Barosu Bilişim Hukuku Seminerleri kapsamında "Biyometrik İmza" başlıklı çalışma 6 Temmuz 2019 günü gerçekleştirildi

14:06 . 08 Temmuz 2019

06 Temmuz 2019 günü İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde biyometrik imza teknolojisi; akademik, sektörel ve hukuki açılardan ele alındı. “Bilişim Hukuku Seminerleri – 2: Biyometrik İmza” ismiyle duyurulan etkinlik üç oturum şeklinde düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, mesleki yetkinliğin ancak güncel gelişmeleri takip ederek sağlanabileceğine dikkat çekerek bu çalışmayı düzenleyen İzmir Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu ile çalışmaya katkı koyan konuşmacılara teşekkür etti.

Moderatörlüğünü Av. Tuğba Yaylamış’ın üstlendiği seminerde; konuşmacı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz “Elle Atılan Gerçek Sayısal İmza” başlıklı sunumunda kullanılan teknik altyapıyı izleyicilerin ilgisine sunarken, konuşmacılar Emre Yılmaz ve Cem Bayazit biyometrik imza teknolojisinin kullanım alanlarını ve marifetlerini “Biyometrik İmza” başlıklı sunumlarıyla ortaya koydular. Konuşmacılardan Av. Kaan Beylen ise “Biyometrik İmzanın Hukuken Uygulanabilirliği” başlıklı sunumuyla söz konusu teknolojinin yasal meşruluğunu irdeledi.

İzmir Barosu sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan seminerin kaydını aşağıda izleyebilirsiniz.