HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İş Hukuku Günlerinin Sekizincisi Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Sekizinci kez gerçekleşen İzmir İş Hukuku Günleri bu yıl İzmir Barosu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirildi.Etkinliğin tamamını haberin devamında izleyebilirsiniz

11:55 . 14 Mayıs 2019

Sekizinci kez gerçekleşen İzmir İş Hukuku Günleri bu yıl İzmir Barosu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirildi.

 

Çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Baro’nun üniversitelerle işbirliğini çok önemsediğini ifade ederek “Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz bu çalışma bundan sonraki çalışmaların öncülü olur diye düşünüyoruz” dedi.  Avukatların güçlü olması gerektiğini söylen Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel, “zor bir mücadelenin içinden geçiyoruz. Bu gücün en önemli kaynağı, bizim en önemli gücümüzse bilgi. Bu nedenle meslektaşlarımızı bilgi ile donatmak, bilgi ile güçlendirmek adına bu çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz” dedi. Av. Özkan Yücel sözlerini, “umarım bu çalışma gerçekten işçi lehine yorum ya da iş mahkemelerinde adil kararların ortaya çıkasına vesile olur. Arkadaşlarımızı güçlendirecek bir çalışma olur” diyerek bitirdi.

 

Çalışmanın ilk gün gerçekleşen birinci oturumunun başkanlığını Yargıtay 10. Hukuk Dairesi Başkanı

Hakim Halil ÖZDEMİR yaptı. Oturumda Av. Hülya Sapmaz Can “Arabuluculuğa İlişkin Uygulama Sorunları” başlıklı sunumu yaptı.

İkinci oturuma ise Yargıtay 9.Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Mehmet Çamur başkanlık yaparken Yargıtay 9.Hukuk Dairesi Üyesi Hakim Şahin Çil “Arabuluculuk Anlaşma Tutanaklarının Etkisi ve İbra,Sulh ve İkale ile Karşılaştırılması” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

 

İlk gün gerçekleşen üçüncü ve son oturuma Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melda Sur başkanlık etti. Bu oturumda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Üyesi Hakim Bektaş Kar “Belirli İş Sözleşmelerinin Yargıtay İ.B.K. Işığında Değerlendirilmesi” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

 

Çalışmanın ikinci günü gerçekleşen ilk oturumuna başkanlığı Yargıtay 21.Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Mesut Balcı yaparken Av. Meriç Kaptan “İş Kazalarında İşverenin Hukuki ve Mali Sorumlulukları” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

 

Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Başbuğ’un “KHK ile Kadroya Alınan Alt İşveren İşçilerinin Toplu İş Sözleşmesi Hakları” başlıklı sunumu gerçekleştirdiği ikinci oturuma Karşıyaka 2. İş Mahkemesi Hakimi Uğur Erçetin başkanlık etti.

 

 

Çalışmanın son oturumunda ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alp “Fazla Çalışma Ücret Alacağına İlişkin Yargıtay Kararlarının Değerlendirilmesi” başlıklı sunumu yaptı. Oturuma Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Seracettin Göktaş başkanlık etti.

 

İzleyemeyen veya tekrar izlemek isteyen meslektaşlarımız çalışmanın tamamını aşağıda izleyebilirler.