HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi Açıklandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu'nun hazırladığı "Yerelden İnsan Hakları Temelli Kalkınma Modeli" başlıklı İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi kamuoyuna duyuruldu.

16:50 . 22 Mart 2019

İzmir İnsan Haklarının Başkenti vizyonu, İzmir Barosu’nun fikri öncülüğünde ortaya konulmuş insan haklarını temel alan bir kalkınma programıdır.

 

Bu vizyon, İzmir’in binlerce yıl geriye giden kent tarihi ve eşsiz nitelikteki kültürel mirası ile gerek Türkiye’nin gerekse bölge ülkelerinin ihtiyacı olan demokrasi ve hukuk devletini en güçlü şekilde inşa etmek için örnek bir model yaratması düşüncesine dayanmaktadır.

 

Tüm dünyada insan hakları alanında yaşanan tıkanmaya yeni bir alternatif getirmek ve umutsuzluğun kol gezdiği coğrafyamızda insanlarımıza yerelden yeni bir model önererek umut aşılamak “İzmir İnsan Haklarının Başkenti” vizyonunun en önemli beklentisidir.

 

İzmir, çağdaş dünyanın parçası olmaya açık insan kaynağı, çok sesli ve çok katmanlı sivil toplumu, dinamik ve güçlü kurumsal yapıları ile yerel yönetimlerinin önderliğinde ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günlerden çıkması için büyük bir potansiyel taşımaktadır.

 

Türkiye’nin ve yaşadığımız coğrafyanın her köşesinden gelen çağrılar İzmir’e ve İzmirlilere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Ülkemizin ve coğrafyamızın aydınlık bireyleri yüzlerini İzmir’e dönmüş ve buradan gelecek sese kulak kesilmiştir.

 

Bu sebeple İzmir Barosu, 111 yıllık onurlu tarihi, insan hakları ve hukuk devleti mücadelesindeki eşsiz birikimi ile üstüne düşen sorumluluğu yerine getirerek İzmir dinamiklerini harekete geçirmek için İzmir İnsan Haklarının Başkenti vizyon belgesini tüm İzmirli hemşerilerinin, sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının dikkatine sunmaktadır.

 

Önce kentimizi, sonra ülkemizi, en nihayetinde tüm bölge coğrafyamızı insan hakları ve özgürlükler içinde barışçıl ve demokratik kurumları sağlıklı biçimde işleyen bir geleceğe taşımak adına hepinizi “İzmir İnsan Haklarının Başkenti” şiarıyla göreve davet ediyoruz.

 

Saygılarımızla,

 

Av. Özkan YÜCEL

İzmir Barosu Başkanı

 

İZMİR İNSAN HAKLARININ BAŞKENTİ VİZYON BELGESİ'Nİ OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ