HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Akademisyen Müzisyenlerin Hukuk Mücadelesi Paneli Gerçekleştirildi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu ve TOBAV birlikteliği ile 9 Şubat 2019 günü Akademisyen Müzisyenlerin Hukuk Mücadelesi Paneli Gerçekleştirildi isimli panel yapıldı

17:01 . 10 Şubat 2019

İzmir Barosu ve TOBAV birlikteliği ile Viyolo Sanatçısı Prof. Dr. Çetin Aydar, Viyolonsel Sanatçısı Doç. Dr. Sinan Dizmen ve Kompozitör Öğretim Görevlisi İsmail Sezen’in katılımıyla “Akademisyen Müzisyenlerin Hukuk Mücadelesi” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Bir akademik özgürlük hikayesi, müzisyenler nasıl hak aktivisti oldu temalı panelin açılış konuşmasını yapan izmir barosu Başkan yardımcısı Av. Özgür Yılmazer, İzmir Barosu’nun 110 yıllık tarihi boyunca her türlü hak ihlali ve hukuksuzluğa karşı mücadele içerisinde olduğunu ifade ederek bu süreçte her zaman hukuksuzluğa uğrayanların ezilenlerin yanında olduklarını söyledi. İçinde bulunduğumuz dönemin haklar ve özgürlükler mücadelesinin geriletilmeye çalışıldığı sıkıntılı bir dönem olduğunu dile getiren Av. Özgür Yılmazer “bir gece içerisinde akademisyenler ihraç edilebiliyorlar veya çeşitli hukuksal yaptırımlara maruz bırakılabiliyorlar. Tabiri caizse sivil bir ölüme mahkum ediliyorlar. Biz İzmir Barosu olarak hukuk devletinin inşası, insan hak ve özgürlüklerin inşası anlamında her zaman haklardan, özgürlüklerden, hukuk devletin den yana olduk ve mücadele ettik ve her zaman da mücadele etmeye devam edeceğiz. Yanınızdayız, sizleri her zaman destekliyoruz” dedi.

 

TOBAV İzmir Şubesi Başkanı Hale Gökalpsezer ise bir meslek örgütü olan TOBAV’ın bütün sanat kurumları çalışanlarını, emekçilerini ve sanatçıları destekleyen bir kurum olduğunu söyleyerek, sanatçının iyi, doğru ve güzeli ararken, özellikle doğruyu daha çok vurgulandığı anların hak arayışları olduğunu ifade etti. Son zamanlarda sanatçıların, düşünen insanların daha çok haksızlığa uğradığı bir süreç içerisinde olduklarını ifade eden Gökalpsezer “biz isterdik ki bütün sanatçı arkadaşlarımızın yanımızda olsun. Çünkü arkadaşlarımızın verdiği adalet savaşı sadece kendileri için değil. Bütün bu kazanılan hakları bir gün başkalarına da gerekecek” dedi.

 

Viyolo Sanatçısı Prof. Dr. Çetin Aydar, Viyolonsel Sanatçısı Doç. Dr. Sinan Dizmen ve Kompozitör Öğretim Görevlisi İsmail Sezen’in katılımıyla gerçekleşen “Akademisyen Müzisyenlerin Hukuk Mücadelesi” başlıklı paneli aşağıda izleyebilirsiniz.