Basına ve Kamuoyuna

Hrant Dink'in bizlere bıraktığı bir arada yaşama mirasını sahipleniyor ve başta Ermeni yurttaşlarımız olmak üzere tüm halkımıza bir kez daha baş sağlığı diliyoruz.

20:44 . 19 Ocak 2019

Ömrünü Türk ve Ermeni halklarının barış mücadelesine adamış değerli gazeteci Hrant Dink'in karanlık ellerce katledilmesinin üzerinden 12 yıl geçti. Tüm bu yıllar boyunca ne katli için sinsice döşenen yollar, ne cinayetin arkasındaki gerçek sorumlular ne de "bir bebekten katil yaratan zihniyet" yeterince araştırılmadı, sorumlular cezalandırılmadı.

Hrant Dink cinayetinin ardından toplumumuzun gösterdiği birliktelik ve cinayete karşı gösterilen ortak tavır bugün hala geleceğe dair umudumuzu korumamızı sağlayan en büyük güç olarak orta yerde duruyor. Ailesinin ve yakınlarının adalet talebi bizim de talebimizdir diyerek Hrant Dink'in bizlere bıraktığı  bir arada yaşama mirasını sahipleniyor ve başta Ermeni yurttaşlarımız olmak üzere tüm halkımıza bir kez daha baş sağlığı diliyoruz.

İzmir Barosu Başkanlığı