Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Meslektaşlarımıza Destek İçin Silivri’ye Gidiyoruz

30.11.2018 17:35:45
Meslektaşlarımıza Destek İçin Silivri’ye Gidiyoruz

On yedi meslektaşımızın yargılandığı dosyanın ikinci blok duruşması 03 - 07 Aralık 2018 tarihinde Silivri Cezaevi Yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda yapılacaktır.

Dosyanın Eylül Ayında gerçekleşen ilk duruşmasında mahkeme On yedi tutuklu meslektaşımızın tamamının tahliyesine karar vermiş ancak karardan altı saat sonra on ikisi hakkında, aynı heyet yeniden yakalama kararı çıkarmış ve beş meslektaşımız yeniden tutuklanmıştır.

Soruşturmanın başlangıcı, yargılama süresince yaşanan ve hukuksuzluk tanımını aşan uygulamalar ve on beş ayı bulan tutukluluk hali durumları dosyanın ve duruşmaların takibini ayrıca önemli kılmaktadır.  Tutuklu meslektaşlarımız üzerinden avukatlık mesleğine yönelik bir saldırı olarak görülmesi gereken bu dosyanın takibi için, ülkenin diğer yerlerinden olduğu gibi, İzmir'den de meslektaşlarımızın duruşmalara katılabilmesi için İzmir Barosu tarafından araç tahsis edilecektir.

Baro tarafından tahsis edilen araç 02.12.2018 Pazar günü saat:00.00’da İzmir barosu Merkez Bina önünden hareket edecektir.

Meslektaşlarımıza duyurulur