85. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

Ceza yargılaması alanında bir avukatın hukuki yardımından faydalanma olanağından yoksun bulunanlara avukat görevlendirilmesi yapmak amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu CMK Servisi, 28-29-30 Eylül 2018 günlerinde 85. Dönem Eğitim Seminerini tamamlandı.

10:06 . 04 Ekim 2018

Seminerin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, son dört yılda 29 CMK eğitimi düzenlediklerini söyledi. “Bununla birlikte önemli olanın eğitimlerin sayısı değil niteliği” diyen Av. Mustafa Çetin, avukatlardan, üniversitelerden, hakim ve savcılardan oluşturdukları eğitim kadrosu ile her dönem daha nitelikli, daha kaliteli eğitimler düzenlemeye çalıştıklarını söyledi.

2014 yılında göreve geldiklerinde mesleğe yeni başlayacak avukatların bir an önce CMK sertifikalarını almaları ve bir an önce mesleğe adım atarak hem kendilerini pratik olarak geliştirmelerini hem de kendilerine ekonomik olarak katkı sağlamaları yönünde bir karar aldıklarını söyleyen Av. Mustafa Çetin son iki yılda 1263 meslektaşımıza sertifika verildiği dile getirdi. Nisan ayında CMK puanlarının sıfırlanacağını söyleyen Av. Mustafa Çetin, aynı zamanda CMK eğitimlerinin teorik kısmının da online olarak düzenleneceğini söyledi.

CMK sisteminin amacının salt avukatın para kazanması olmadığını da hatırlatan Av. Mustafa Çetin “amaç avukatın, mağdurun ya da şüphelinin yanında yer alması. CMK yönergemiz var ve görevlendirmeler CMK yönergesine göre yapılıyor. Görevi aldıktan sonra dosyaları takip etmemek, mazeret bildirmemek vb. eylemlerin suç olduğunu da arkadaşlarımız size anlatacak” dedi.

Yeni dönemde uzmanlaşma ve farkındalık yaratmak için sertifikalı eğitimlere geçileceğini söyleyen Av. Mustafa Çetin “göç ve iltica alanında olduğu gibi, çocuk yargılaması alanında da yeterli sayıda meslektaşımız eğitim alınca liste oluşturacağız ve bu alandaki görevlendirmeleri o listeden yapacağız. Burada amacımız yargıya olan güveni ve yargının hızını arttırmak” dedi.

Son zamanlarda yargıya olan güvenin düştüğünü söyleyen Av. Mustafa Çetin yargının nitelikli, kaliteli ve güvenilir olması için özellikle hakim, savcı ve avukatların nitelikli olması gerektiğini dile getirdi. Av. Mustafa Çetin “bu nedenle İzmir Barosu olarak Avukatlık Kanunu’nun verdiği haklara da dayanarak çok yoğun bir eğitim çalışması içindeyiz” dedi.

Üç gün boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımlarının yapıldığı eğitimin son günü çalışmaya katılan 144 meslektaşımız katılım belgelerini İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin’den aldılar.