HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

83. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Ceza yargılaması alanında bir avukatın hukuki yardımından faydalanma olanağından yoksun bulunanlara avukat görevlendirilmesi yapmak amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu CMK Servisi, 23-24-25 Mart 2018 günlerinde 83. Dönem Eğitim Semineri tamamlandı

15:00 . 27 Mart 2018

İzmir Barosu, ceza yargılaması alanında bir avukatın hukuki yardımından faydalanma olanağından yoksun bulunanlara avukat görevlendirilmesi yapmak amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu CMK Servisi’nde görev alacak olan avukatlara yönelik gerçekleştirdiği eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Seminerin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, eğitime katılan avukatlara CMK avukatlığını, mesleğin hakkını vererek yapmaları tavsiyesinde bulundu.

 

İzmir Barosu tarafından 83. kez düzenlenen ve 144 avukatın katıldığı CMK Eğitim seminerine aynı zamanda Denizli Barosu üyesi Av. Adil Giray Çelik, Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Kağan Akın, Diyarbakır Barosu CMK Yürütme Kurulu Üyesi avukatlar ile Gaziantep Barosu’ndan avukatlar da katılarak çalışmayı izlediler. Üç gün boyunca katılanlara Ceza Hukuku alanında yoğun ve kapsamlı bir eğitimin verildiği çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan eğitime katılan avukatlara CMK avukatlığını, mesleğin hakkını vererek yapmaları tavsiyesinde bulundu.

 

Av. Aydın Özcan yaptığı konuşmada mesleğe sürekli yeni avukatların katıldığını, bu nedenle her ay CMK seminerleri düzenleyerek ruhsatlarını yeni alan avukatların bir an önce mesleğe adapte olmalarını ve ekonomik anlamda da onları desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.  “Amacımız staj eğitiminden başlayarak sizi mesleğe çok iyi hazırlamak” diyen Av. Aydın Özcan, bu çalışmaların sonuçlarını almaktan da İzmir Barosu olarak büyük gurur duyduklarını ifade etti.

 

İzmir Barosu olarak genç avukatlara büyük önem verdiklerini dile getiren Av. Aydın Özcan, Türkiye’de bir ilk olan Genç ofisi açtıklarını, yine özellikle kadın avukatların gece de CMK görevi alabilmeleri için özel bir araç tahsis ettiklerini söyledi. Bu araçla gece görev geldiği takdirde avukatların evinden alınıp görev yerine götürüldüğünü, yine görev yerlerinden evlerine bırakıldıklarını söyleyen Av. Aydın Özcan, “yaptığımız tüm bu çalışmalar meslektaşlarımıza verdiğimiz önemi gösteriyor” dedi. Av. Aydın Özcan çok kısa bir sürede çocuk yargılaması konusunda da çok yoğun katılımlı sertifikalı bir eğitim semineri düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Çalışmanın ilk sunumunu yapan Denizli Barosu Üyesi Av. Adil Giray Çelik, CMUK’un 1992’de çıktığını ve o dönem kendisinin de Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu söyleyerek “o dönem çağrı cihazları vardı ve her hafta bir yönetim kurulu üyesi o çağrı cihazını alarak gece hangi saatte görev gelirse gelsin köylere ilçelere giderdik. Sadece yargıda savunma bulunsun, savunmadaki varlığımız, yargının kurucu unsuru olan avukatın savunmadaki varlığı kanıtlansın diye” dedi. Uzun yıllardır baroların içinde olduğunu ifade eden Av. Adil Giray Çelik, İzmir Barosu çok önemli bir kale olduğunu söyleyerek, “İzmir Barosu Cumhuriyetin kalesidir, barolarımızın kalesidir, insan hak ve özgürlüklerinin kalesidir. Buralarda bir öksüzün, bir yetimin, bir evladımızın tırnağına çöp batsa mutlaka İzmir Barosu onun yanındadır. İzmir Barosu, İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü bayrağını şerefle taşımaktadır” dedi.