İzmir Barosu 80. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

İzmir Barosu 80. Dönem CMK Eğitim Semineri 27-28-29 Ekim 2017 günlerinde yapıldı

09:47 . 02 Kasım 2017

Ceza yargılaması alanında bir avukatın hukuki yardımından faydalanma olanağından yoksun bulunanlara avukat görevlendirilmesi yapmak amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu CMK Servisi 80. Dönem eğitim seminerini tamamladı. Çalışmanın sonunda konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, katılımcı avukatlara her zaman yanınızdayız mesajı verdi.

Her ay düzenli olarak yapılan ve üç gün boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımlarının yapıldığı eğitimin son günü çalışmaya katılan seksen avukata İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından katılım belgeleri verildi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan özellikle mesleğe yeni başlayan avukatlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek, “bu nedenle her ay düzenli olarak CMK seminerlerini düzenliyoruz ki, yeni ruhsat alan meslektaşlarımız bir an önce mesleğe atılıp bir yandan kendilerini geliştirirken öte yandan ekonomik anlamda da kendilerine destek olabilelim” dedi.

Bu kapsamda CMK eğitim seminerlerinin sadece birkaç baro tarafından yapıldığını, onların da ücretli yaptıklarını belirten İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan,  İzmir Barosu’nun ise ücretsiz olarak bu çalışmayı düzenlediğini ifade ederek, çalışmanın hazırlanmasında emeği olan İzmir Barosu CMK Servisi’ne ve çalışmaya katılan eğitimcilere özverilerinden dolayı ayrıca teşekkür etti.

İzmir Barosu’nun mesleğe yeni başlayan avukatlara sadece CMK alanında değil, birçok alanda destek olmak için çalıştığını ifade eden Av. Aydın Özcan, Türkiye’de örneği olmayan Genç Ofis projesi ile genç avukatlara çok cüzzi ücretlerle büro açma imkanı tanındığını söyledi.

Av. Aydın Özcan, çalışmaya katılan avukatlara, görev yaptıkları sırada avukatlık mesleğine, meslek kurallarına ve CMK Yönergesi’ne uygun hareket etmeleri tavsiyesinde de bulunarak “kafanızda bir soru olduğunda her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.

Bu katılımlarla birlikte İzmir Barosu CMK Servisi’nde aktif olarak görev alan avukat sayısı 1930’a yükseldi.