HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

77. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu tarafından CMK alanında görev yapacak avukatların katılımlarının zorunlu olduğu CMK eğitim seminerlerinden 77. si 26-27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

11:38 . 02 Haziran 2017

İzmir Barosu tarafından CMK alanında görev yapacak avukatların katılımlarının zorunlu olduğu CMK eğitim seminerlerinden 77. si 26-27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

Her ay düzenli olarak yapılan ve üç gün boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımlarının yapıldığı eğitimin son günü çalışmaya katılan 38 meslektaşımıza İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından katılım belgeleri verildi.

 

Sertifika töreninde yaptığı konuşmaya her ay düzenli olarak yapılan bu seminerlere gönüllü olarak katkı koyan CMK eğitmenlerine teşekkür ederek başlayan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, “Baro olarak öncelikle mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızı düşünüyoruz. O nedenle de CMK seminerlerini ayda bir sürekli hale getirerek genç meslektaşlarımızın bir yandan mesleğe hızlı bir şekilde adım atmalarını sağlarken öte yandan da ekonomik anlamda da destek olmak istiyoruz” dedi.

 

Göreve geldikten sonra İzmir Barosu CMK Aracını hizmete sokarak gece görevi alan avukatların görev yerlerine bu araçla baro personeli tarafından götürülüp getirilmelerinin sağlandığını ve bu noktada da bir haksız rekabetin önüne geçtiklerini söyleyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “Bu araç olmadan önce özellikle kadın meslektaşlarımız gece görevlendirmelerine gidemiyordu. Ama bu araçla birlikte artık bu haksız rekabeti ortadan kaldırdık. Kadın meslektaşlarımız da hiçbir korkuya kapılmaksızın baro personelimiz ve aracıyla bu görevlendirmelere gidebiliyorlar” dedi.

 

Yine genç avukatların yararlanması amacıyla Genç Ofisleri kurduklarını belirten Av. Aydın Özcan, Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamayı yerinde görmek ve bulundukları illerde uygulamak üzere birçok barodan yönetim kurulu üyelerinin İzmir Barosu’nun genç ofislerini ziyaret ettiklerini söyledi. Genç ofisleri yeniden ayağa kaldırılan İzmir Barosu Vakfı ile birlikte yaptıklarını söyleyen Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Vakfı aracılığıyla da meslektaşlarımıza yeni hizmetler verme konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Av. Aydın Özcan, sisteme yeni katılan avukatlara görev yaptıkları sırada CMK Yönergesi’ne uygun hareket etmeleri tavsiyesinde de bulunarak “kafanızda bir soru olduğunda her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.

 

Bu katılımlarla birlikte İzmir Barosu CMK Servisi’nde aktif olarak görev alan avukat sayısı 1835’e yükseldi