HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

76. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu tarafından CMK alanında görev yapacak avukatların katılımlarının zorunlu olduğu CMK eğitim seminerlerinden 76. sı 28-29-30 nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

21:24 . 07 Mayıs 2017

İzmir Barosu tarafından CMK alanında görev yapacak avukatların katılımlarının zorunlu olduğu CMK eğitim seminerlerinden 76. Sı 28-29-30 nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

Her ay düzenli olarak yapılan ve üç gün boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımlarının yapıldığı eğitimin son günü çalışmaya katılan kırk avukata İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından katılım belgeleri verildi.

 

Katılım belgelerinin verilmesinden önce bir konuşma yapan Baro Başkanı Özcan, çoğunluğu yeni ruhsat almış avukatlardan oluşan katılımcılara avukatlık mesleğine ilişkin bazı tavsiyelerde bulundu. Avukatlık mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Av. Aydın Özcan “üç gün süresince burada almış olduğunuz eğitim ve bundan önce de hukuk fakültelerinden ve staj zamanından almış olduğunuz teorik bilgileri pratik bilgilerle birleştirerek karşılaşacağınız olaylara anında en iyi kararı vererek vatandaşların bütün haklarını sonuna kadar kullanılmasını sağlamanız gerekiyor” dedi. Uygulamada birçok farklı durumla karşılaşmanın mümkün olduğunu belirten Av. Aydın Özcan, “zaman zaman hak ihlalleri olabiliyor. Sizlerin o ihlallerin olmaması için gerekli uyarıları yapmanız şüphelilerin ifadeleri alınırken mutlaka başlarında olmanız gerekiyor” dedi. İzmir Barosu’nun uzlaşma alanında da her zaman görevlendirmelerin sadece avukatlara yapılması yönünde tavır aldığını bunun için gerekli girişimlerde bulunduğunu söyleyen Özcan, uzlaştırma görevlerinin de layıkıyla yapılasın gerektiğini, uzlaştırma savcıları tarafından özellikle genç avukatların almış oldukları dosyaları son derece başarılı bir şekilde ifa ettiklerini söylediklerini ifade etti. İzmir Barosu’nun CMK Taksiyi hayata geçirerek önceden var olan bir haksız rekabeti ortadan kaldırdığını ifade eden Özcan, “artık gece görevi almak isteye kadın meslektaşlarımız İzmir Barosu personeli eşliğinde göreve gidiyor ve işi bitince tekrar evine bırakılıyor” dedi.

 

Sertifika töreni sonrası seminere katılan avukatlar ve eğitmen avukatlar düzenlenen kokteylde üç günlük eğitimin yorgunluğunu attılar.