HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Tiyatro Topluluğu Hayvan Çiftliği’ni Sahneledi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Tiyatro topluluğu gelen yoğun istek üzerine geçtiğimiz günlerde sahnelediği Hayvan Çiftliği adlı oyunu 10 Mart 2017 günü Atatürk Kültür Merkezi’nde bir kez daha sahneledi.

16:36 . 13 Mart 2017

İzmir Barosu Tiyatro topluluğu gelen yoğun istek üzerine geçtiğimiz günlerde sahnelediği Hayvan Çiftliği adlı oyunu 10 Mart 2017 günü Atatürk Kültür Merkezi’nde bir kez daha sahneledi.

 

George Orwell’in Peter Hall tarafından sahneye aktarılan ve bir çiftlik dolusu hayvanın esaretten kurtulmak için çıktıkları yolda kendi türlerinin ihanetine uğramalarını anlatan ünlü eserini anlatan Hayvan Çiftliği, güç ve iktidarı hicvediyor.

 

Oyun sonunda bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

 

“Bu akşam burada genç tiyatrocu meslektaşlarımız burada ikinci defa bu oyunu sizlerle paylaştılar. Gerçekte her ikisini de büyük zevkle izledim. Çok başarılılar. İzmir Barosu sanatın her alanıyla ilgilenen meslektaşlarımızla dolu. Hepsi de çok başarılılar. Bu nedenle onları bir kez daha kutluyorum.

 

Biliyorsunuz bu oyun eşitlik güç ve iktidar mücadelelerini anlatıyor. Ülkemizde de son dönemde bunun üzerine gelişmeleri hep birlikte yaşıyoruz ve önümüzdeki günlerde bir referanduma gidiyoruz. Bir zamanlar biz hukukçular torba yasalarla yönetiliyoruz diye itiraz ederken şimdi kanun hükmünde kararnamelerle ve anayasa değişikliğiyle de kanun hükmünde kararnamelerin kalıcı hale getirilmek istendiği bir ülkede yaşıyoruz. TBMM adeta itibarsızlaştırılmak isteniyor, asli görevinden uzaklaştırılmak isteniyor ve maalesef ki önümüzdeki günlerde kuvvetler ayrılığından uzaklaşılmak isteniyor yargı bağımsızlığı hukukun üstünlüğünden hızla uzaklaşmak isteniyor. Biz İzmir Barosu olarak bu değerler için, yargı bağımsızlığı için, hukukun üstünlüğü için, ifade ve iletişim özgürlüğü için, basın özgürlüğü için ve en önemlisi de mesleğimizi bağımsız ve özgür bir şekilde icra edebilmek için mücadele veriyoruz. Bu anlamda anayasa değişikliğiyle ilgili her türlü bilgilendirme çalışmasını yapıyoruz. Sahada da her türlü görevi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bizi hiç kimse yıldıramaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyet değerlerinden, Ülkenin üniter yapısından, hukukun üstünlüğünden, yargı bağımsızlığından, basın özgürlüğünden, ifade ve iletişim özgürlüğünden yana tarafız ve taraf olmaya devam edeceğiz. Şunu da açıklıkla ifade edeyim ki, referanduma kadar İzmir Barosu olarak bizden istenen her türlü bilgilendirme çalışmasına katılacağız, sahada olacağız ve seçim günü de sandıklara sahip çıkacağız.”

 

Oyunda, Merve Yüksel, Duygu Yılmazlar, Damla Küçük, Hazal Öziğneci, Şevket Burak İlbay, Ajda Kahraman, Ezgi Kılıç, İrem Dönmez ve Osman Ruhi Saat rol alırken kabin ekibi ise, Murat Aydın ve Hüseyin Karakoç’tan oluştu.

 

2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu Tiyatro Topluluğu, bugüne kadar çok kez sahne aldı. Festivallere de katılan topluluk amatör ruhla, profesyonel işler çıkarma düsturu ile yoluna devam ediyor.