DUYURULAR

🏠  Anasayfa  ➝  Duyurular

Adli Yardım Yönergesi Değişikliği

Adli Yardım Yönergesi'nin yürütme kurulu kenar başlıklı 5.maddesinin değişikliği hakkında

13:19 . 08 Kasım 2015

Adli Yardım Yürütme Kurulunun 02 Kasım 2015 tarihli toplantısında görüşülen Adli Yardım Yönergesinin Yürütme Kurulu kenar başlıklı 5.maddesinin aşağıda düzenlenmiş biçimi

Yürütme kurulu :

MADDE 5: Adli yardım yürütme kurulu, adli yardımdan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi ile Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilecek en az sekiz, en çok 20 üyenin atanması ile oluşturulur. Yönetim Kurulu Adli yurdun yürütme kurulu üye sayısını arttırmaya ve eksiltmeye yetkilidir.

Baro Başkanı dilediği toplantıya katılıp başkanlık yapabilir; Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Adli Yardım Yürütme Kurulunun başkanlığını yapar.

Toplantıya çağrı, gündem içermek koşuluyla, telefon, faks, internet, elektronik posta ve her türlü iletişim aracı ile yapılabilir.

Kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın, üst üste 3 toplantıya veya bir çalışma dönemi içerisinde toplam 8 toplantıya katılmayan üyenin üyeliğinin sona erdirilmesi hususu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi tarafından düzenlenecek rapor doğrultusunda Yönetim Kurulu’na sunulur. Baro Yönetim Kurutu tarafından karara bağlanır.

Merkez çalışmalarında verimli olmadıkları ve aksattıkları Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi tarafından bildirilen üyelerin üyelikleri Yönetim Kurulu tarafından düşürülebilir.

Sorumlu yönetim kurulu üyesi dışındaki yürütme kurulu üyeleri, baro seçimli genel kurullarını izleyen bir ay içinde, Yönetim Kurulu tarafından atanır.

Kuruldaki görevleri nedeniyle üyelere herhangi bir ücret ödenmez.

Kurul, kendi arasında bir genel sekreter ve bir yazman seçer; toplantılarda, 1136 sayılı Avukatlık Yasası'nın 'yönetim kurulu' toplantılarına ilişkin hükümleri uygulanır.

Yürütme kurulu;

1.    Adli yardım başvurularını inceleyerek karara bağlar;

2.     Görevli avukatlara ödenecek ücret konusunda karar verir;

3.     Adli Yardım Bürosu ve ön hizmet bürosu çalışmalarını yönlendirir ve denetler;

4.    Adli Yardım Bürosu'nun çalışma ilkelerini oluşturur, halkı bu hizmet ile ilgili olarak bilgilendirme çalışmaları yürütür;

5.     Adli yardım koşullarının iyileştirilmesi için projeler üretilmesi ve uygulama çalışmalarını yürütür;

6.    Adli Yardım Bürosu çalışmalarına ilişkin raporu üç ayda bir Baro Yönetim Kurulu'na sunulmak üzere hazırlar;

7.     Adli Yardım Bürosu bütçesini hazırlayarak Baro Yönetim Kuruluna sunar;

8.    Görevli avukatların sorunlarının çözülmesi, uygulamada birliğin sağlanması amacıyla toplantılar düzenler, bu konularda Baro Yönetim Kuruluna öneri götürür;

9.     Ön hizmet bürosunda kullanılacak matbu formları hazırlar;

10.Görevli avukatların görevleriyle ilgili bilgi ve belge isteyerek gerekli gördüğü hallerde disiplin hukuku yönünden Yönetim Kurulu'na öneri götürür;

11.Adli Yardım Bürosu işleyişinde gerekli bilgisayar programının hazırlığı ve uygulamasını yürütür, elemanların eğitimini sağlar;

12.Adli yardım hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi için gerekli gördüğü diğer önlemler konusunda çalışmalar yapar.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu'nun 29 Ocak 2002 tarihli toplantısında 66/44 sayılı kararıyla kabul edilmiş hali;

Yürütme kurulu :

MADDE 5 : Adli yardım yürütme kurulu, adli yardımdan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi ile Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilecek sekiz avukatın katılımı ile toplam dokuz üyeden oluşur.

Sorumlu yönetim kurulu üyesi dışındaki yürütme kurulu üyeleri, baro seçimli genel kurullarını izleyen bir ay içinde, yönetim kuruluna seçilme yeterliliğine sahip avukatlar arasından Yönetim Kurulu tarafından atanır. Kuruldaki görevleri nedeniyle üyelere herhangi bir ücret ödenmez.

Kurul, kendi arasında bir başkan ve bir yazman seçer; toplantılarda, 1136 sayılı Avukatlık Yasası'nın 'yönetim kurulu' toplantılarına ilişkin hükümleri uygulanır.

Yürütme kurulu;

1.    Adli yardım başvurularını inceleyerek karara bağlar;

2.     Görevli avukatlara ödenecek ücret konusunda karar verir;

3.      Adli Yardım Bürosu ve ön hizmet bürosu çalışmalarını yönlendirir ve denetler;

5.      Adli yardım koşullarının iyileştirilmesi için projeler üretilmesi ve uygulama çalışmalarını yürütür;

7.      Adli Yardım Bürosu bütçesini hazırlayarak Baro Yönetim Kuruluna sunar;

9.      Ön hizmet bürosunda kullanılacak matbu formları hazırlar;

10.    Görevli avukatların görevleriyle ilgili bilgi ve belge isteyerek gerekli gördüğü hallerde disiplin hukuku yönünden Yönetim Kurulu'na öneri götürür;

11.    Adli Yardım Bürosu işleyişinde gerekli bilgisayar programının hazırlığı ve uygulamasını yürütür, elemanların eğitimini sağlar;

12.    Adli yardım hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi için gerekli gördüğü diğer önlemler konusunda çalışmalar yapar.