Duyuru Yazdır Küçük Font Büyük Font

CMK Ücret Tarifesine İlişkin Duyuru

09.02.2017 14:53:32

Türkiye Barolar Birliği'nin 2017/9 sayılı duyurusu ile, 31 Aralık 2016 tarih ve 29935 (3. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 01 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren "Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2017 yılı Tarifesi"nin yürütmesinin durdurulması ve neticede iptali talebiyle Birliğimizce dava açıldığı bildirilmiştir.

Dava dilekçesinin bir örneği aşağıda meslektaşlarımızın bilgisine sunulmuştur.

İzmir Barosu Başkanlığı tarafından da 31 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren “Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2017 yılı Tarifesi”nin iptaline, bu işlem ile ilgili olarak dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istemi ile Danıştay Başkanlığı’na dava açılmıştır

Meslektaşlarımıza duyurulur

İZMİR BAROSU'NUN KONUYA İLİŞKİN DUYURUSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>

Türkiye Barolar Birliği'nin dava dilekçesi ve tarifeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dava Dilekçesi
2017 yılı CMK Ücret Tarifesi