Demokrasi Nöbeti Gezi’nin Yıldönümünde Gündoğdu’da Tutuldu

İzmir Barosu'nun başlatmış olduğu "Demokrasi Nöbeti" Emek ve Demokrasi Güçleri'nin de katılımı ile Gezi'nin yıldönümünde bu kez Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi.

00:28 . 01 Haziran 2019

Emek ve Demokrasi güçleri tarafından yapılan ortak açıklamada “Açık söyleyelim: Her ne kadar bugün Gezi’nin yıldönümü diyorsak da Gezi ne bir günle sınırlandırılabilir, ne de başlar ve biter. Gezi bu topraklarda iyi güzel olanın savunusu olduğu kadar iyiye, güzele olan özlemdir de. Bu savunu ve özlem bugün burada 2019’un 31 Mayıs’ında İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda Adalet ve Demokrasi Nöbeti olarak vücut buluyor. Biliyoruz ki bu bizler için bugün ve geleceğin yaşam savunusu aynı zamanda. Ve yine biliyoruz ki bu yaşamı kendisiyle sınırlı görenlerin, kar ve daha çok kar peşinde kurdukları bir tek adam iktidarının her ne pahasına olursa olsun sürdürülmesi saldırısıdır bizlere” denildi ve 24 Haziran’da Silivri’de yapılacak olan Gezi Davası’na katılınacağı ifade edildi.

İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Perihan Çağrışım Kayadelen de yaptığı konuşmada zorbalığa karşı orantısız zekasıyla cevap veren yurttaşların, yaşam için, özgürlükleri için, doğa için mücadele etmeye başladıklarını ifade ederek, “fakat bu mücadelede biz bir çok canımızı yitirdik. Bu mücadelede yitirdiğimiz canlarımız için hala bir adalet sağlanamadı. Bugün kaybettiğimiz canların hesabını sormayanlar, 24 ve 25 Haziran tarihlerinde adına yargılama dedikleri bir şeyle güya geziyi yargılayacaklar. Bir yargılama olacak. Biz bunu biliyoruz. Ama bu yargılamayı Gezi’de yitirdiğimiz canlar, yaralananlar ve özgürlükleri için mücadele edenler yapacak. Ve biz şunu tekrar söylüyoruz tarih sizi asla affetmeyecek” dedi.

Demokrasi Nöbeti’nin ardından Bulutsuzluk Özlemi konseri gerçekleşti.