Ege Kadın Buluşması Bileşenleri İzmir Barosu’nu Ziyaret Etti.

Ege Kadın Buluşması bileşenleri İzmir Barosu’nu ziyaret ederek, Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel ve Baro Genel Sekreterimiz Av. Perihan Çağrışım Kayadelen’e başarı dileklerini ilettiler.

15:37 . 31 Mayıs 2019

Ege Kadın Buluşması Bileşenleri İzmir Barosu’nu ziyaret ederek, Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel ve Baro Genel Sekreterimiz Av. Perihan Çağrışım Kayadelen’e başarı dileklerini ilettiler.

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu’nun kadın alanını çok önemsediğini ifade ederek “kadına yönelik şiddet, istismar vakalarının cinsel saldırı vakalarının çoğaldığı bir dönemde yaşıyoruz. Maalesef bunların önüne geçmek mümkün olmuyor. Hangi eğitim düzeyinde ya da hangi kesimde olduğunun çok önemi yok. Her gün yeni bir kadına yönelik şiddet vakası ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunların takibi için biz hukuksal değerlendirmeler yapıp avukat arkadaşlarımızı görevlendirme konusunda yoğun bir çaba harcıyoruz. Bununla birlikte her şey olup bittikten sonra müdahale etmeyi de çok yeterli bulmuyoruz” dedi. Kadına yönelik şiddet, taciz, istismar vakalarının önüne geçebilmek için yeni bir akış açısı gerektiğini ifade eden Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu’nun hazırladığı insan haklarının başkenti vizyon belgesi ile amaçlananın bu olduğunu dile getirdi.

Ege Kadın Buluşması Platformu’ndan Şengül Baysak ise, Türkiye’deki bölgesel tek kadın platformu olduklarını ifade ederek, platformun çalışmalarından bahsetti ve Baro’nun da bu çalışmalara desteğinin önemini vurguladı.