İstanbul Seçimlerine Yönelik Sandık Güvenliği Eğitimlerimiz Başladı

İzmir Barosu YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenilenmesi kararının ardından İstanbullu yurttaşlarımızın iradesinin sandığa tam olarak yansıması için yürüttüğü sandık güvenliği eğitimlerinin ilki 28 Mayıs 2019 günü gerçekleştirdi.

17:24 . 30 Mayıs 2019

İki oturum halinde gerçekleşen çalışmanın seçim güvenliği başlıklı ilk oturumu meslektaşımız Av. Galip Dinçer Cengiz sunarken, iletişim uzmanı Görkem Başaran tarafından ise iletişim tekniklerine ilişkin eğitim verildi.

Çalışmanın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, YSK kararının açıklanmasından sonra tavır koyan ilk kurum olmanın, ilk baro olmanın, Türkiye’nin her yerine yayılan bir dalganın ilk taşını atmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “deyim yerindeyse bu seçimlerde tarihe tanıklık edeceğiz. Çünkü sandıktan çıkan oyların sonuca yansıyıp yansımayacağının şahitleri olacağız” dedi. Bu kararı alırken meslektaşlarımızın ilgi göstereceğini bildiklerini söyleyen Av. Özkan Yücel “bununla birlikte bu kadar yoğun bir talep olabileceğini düşünmemiştik. Demokrasi nöbeti sırasında da söylemiştik İstanbul’daki oylar da, Türkiye’nin demokrasisi de bize de emanet” dedi.

Eğitimlerin ikincisi 11.06.2019 tarihinde üçüncüsü ise 18.06.2019 tarihinde yapılacaktır.